TVR 2 transmite in direct deschiderea Concursului George Enescu

TVR 2 si TVR HD transmit in direct de la Ateneul Roman concertul de deschidere a Concursului International „George Enescu”, editia 2014, sambata, 6 septembrie, de la ora 19.00 (prima parte) si de la 20.00 (partea a doua). Editia a XIV-a concursului va fi deschisa, in premiera in istoria sa, printr-un Concert de Gala sustinut de doi dintre laureatii de marca ai Concursului International “George Enescu”: cunoscutul violonist roman Alexandru Tomescu (laureat in editia 1999), precum si pianistul cazac Amir Tebenikhin (laureat in 2009).

Din programul Galei fac parte: Rapsodia Nr.1 in La Major op.11 de George Enescu, Concertul pentru Vioara si Orchestra in Mi Minor Op.64 de Felix Mendelssohn-Bartholdy si Concertul pentru Pian si Orchestra in La Minor Op.16, de Edvard Grieg. Concertul de deschidere din 6 septembrie beneficiaza de participarea extraordinara a Filarmonicii „George Enescu”, dirijori fiind laureatii Concursului International de dirijat „Jeunesses Musicales”.

Concursul International „George Enescu” este singura competitie de acest gen din Romania, singurul concurs din Romania afiliat la Federatia Mondiala a Concursurilor Internationale Muzicale (FMCIM) si parte a prestigiosului Festival „George Enescu”. Editia din acest an se desfasoara in perioada 6 – 27 septembrie 2014, la Ateneul Roman si la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si are patru sectiuni competitionale: Vioara, Violoncel, Pian si Compozitie. Premiile oferite vor fi in valoare de 100.000 de euro.

„Romania conteaza pe piata muzicala internationala si acest lucru se vede si la Concursul International George Enescu, pentru ca este un eveniment care ofera oportunitatea tinerilor artisti de a incepe o cariera muzicala recunoscuta la nivel mondial. Cu o traditie de a lansa artisti deveniti mari nume ale muzicii clasice de astazi, Concursul George Enescu consolideaza, alaturi de Festivalul Enescu, importanta Romaniei ca jucator pe piata culturala internationala”, a declarat presei Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului si al Concursului Enescu.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.