Uto Ughi si Bruno Canino canta in Bucuresti de Ziua Internationala a Muzicii

Pentru a marca Presedintia italiana a Consiliului Uniunii Europene (iulie-decembrie 2014), dar si Ziua Internationala a Muzicii (1 octombrie 1975), miercuri, 1 octombrie 2014, incepand cu ora 19.00, pe scena Ateneului Roman din Bucuresti, Ambasada Republicii Italiene in Romania, in calitate de Presedinte prin rotatie al Consiliului Uniunii Europene, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Filarmonica George Enescu, in parteneriat cu Muzeul National George Enescu, Universitatea de Arte George Enescu din Iasi si Grand Hotel Continental, organizeaza un concert extraordinar sustinut de violonistul Uto UGHI si pianistul Bruno CANINO, eveniment ce deschide stagiunea camerala a Filarmonicii George Enescu.

Mostenitorul traditiei care a vazut nasterea si inflorirea in Italia a primelor mari scoli de vioara, Uto Ughi a aratat un talent extraordinar inca de la o varsta frageda: la varsta de sapte ani, si-a facut, pentru prima data, aparitia in public interpretand Ciconna din Partitura nr. 2 de Bach si unele Capricii de Paganini. Si-a efectuat studiile sub indrumarea lui George Enescu. Cand avea doar doisprezece ani, criticii muzicali au scris: „Uto Ughi trebuie sa se considere un interpret artistic si tehnic matur”.
Si-a inceput turneele europene evoluand in cele mai mari capitale. De atunci, cariera sa a continuat fara incetare. Maestrul Uto UGHI canta pe o vioara Guarneri del Gesù din 1744 si pe un Stradivarius din 1701, numit „Kreutzer”, pentru ca a apartinut violonistului omonim caruia Beethoven i-a dedicat faimoasa sa Sonata.

Pianistul Bruno Canino s-a nascut la Napoli si a studiat pianul si compozitia la Conservatorul din Milano, unde a si predat timp de 24 ani, iar in aceeasi perioada, timp de zece ani, a predat pian si muzica de camera si la Conservatorul din Berna. Ca solist si pianist de muzica de camera a concertat in sali de concerte si la festivaluri importante din Europa, America, Australia, Japonia si China. A sustinut masterclass-uri pentru pian solo si muzica de camera in Italia, Germania, Japonia, Spania si participa la Festivalul Marlboro din Statele Unite, de peste treizeci de ani. Cartea sa Vademecum del pianista da camera este publicata la editura Passigli.

Programul concertului va cuprinde piese de Giuseppe Tartini, Antonín Dvořák, Ludwig Van Beethoven, Camille Saint-Saëns si Pablo De Sarasate.

Biletele se gasesc la Casa de bilete a Ateneului Roman (Str. Constantin Esarcu, numarul 2, marti-vineri 12.00-19.00, telefon 0213156875).

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.