Caravana filmului romanesc ajunge la Targu-Jiu

Sfarsitul de septembrie ofera iubitorilor de fim din Targu-Jiu o saptamana de film romanesc, un regal al celor mai bune productii, mai vechi si mai noi. Caci, daca in perioada 26-28 septembrie, Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual din Romania cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Primariei Municipiului Targu-Jiu, organizeaza cea de-a noua editie a Festivalului Indie al Producatorilor de Film Independenti – IPIFF, festival ce face stop-cadru pe productii recente, „Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale”, in preambul, va prezenta filme clasice romanesti.

De altfel, misiunea pe care „Caravana filmului romanesc” si-a propus-o nu este doar una nostalgica, in dorinta de a prezenta publicului tanar si mai putin tanar filme din patrimoniul de aur, filme care au incantat generatii de cinefili, ci este si una asumata, in demersul de a arata ca filmul romanesc are continuitate si ca actualele succese ale noului val de regizori, regizori multipremiati la festivalurile internationale, nu sunt intamplatoare.

Prin urmare, intre 20 si 25 septembrie, la Targu Jiu, periplul prin istoria filmului clasic romanesc aduce pe ecran filme celebre, de la comedie clasica, precum „Toamna bobocilor”, regia: Mircea Moldovan; „Cuibul de viespi” (dupa piesa „Gaitele” de Al. Kiritescu), regia: Horea Popescu, sau „Brigada Diverse intra in actiune”, regia: Mircea Dragan, la drama sociala si politica, cu pasaje de fresca istorica si de epoca, „Doctorul Poenaru”, regia: Dinu Tanase sau drama sociala, „La capatul liniei”, regia: Dinu Tanase.

Intalnirea cu aceste creatii cinematografice, care nu au numai valoare de patrimoniu, ci si una estetica, inseamna si intalnirea de suflet cu marii actori ai tarii: Victor Rebengiuc, Mircea Albulescu, Stefan Iordache, Tamara Buciuceanu, Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru si multi altii.

Asadar, toti cinefilii care doresc sa petreaca seri de adevarata delectare vizionand filmele din program sunt invitati in la AMFITEATRUL DIN CENTRUL ORASULUI, in perioada 20 – 25 septembrie, cu incepere de la ora 20.30. Proiectiile au loc in aer liber, iar accesul publicului este gratuit.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.