eXplore dance festival 2014 se pregateste de start

Asociatia 4 Culture anunta editia a noua a eXplore dance festival, care se va desfasura intre 3-26 octombrie 2014, la WASP – Working Art Space and Production si la MNAC – Muzeul National de Arta Contemporana. eXplore dance festival aduce inca o data in fata publicului sau un program concentrat si intens, care chestioneaza miscarea si prezenta corpului, testand limitele tehnologiei versus arta conceptuala, dezvoltand dramaturgii in miscare si adresandu-se unui public extins.

Editia a noua a festivalului reflecta totodata rezultatele programul international de rezidente si productii dezvoltate in ultimul an, in Bucuresti, de catre Asociatia 4 Culture si WASP, incurajand experimentele creative ce depasesc granitele artistice, cautand noi formate de arta trans-disciplinara.

Programul de spectacole din cadrul eXplore dance festival #9 este compus dintr-o selectie de creatii ce introduc publicului voci puternice ale scenei europene de dans. Utilizand o varietate de directii artistice si influente estetice, spectacolele din program isi propun sa construiasca un dialog nou si necesar despre corpul contemporan, cu toate straturile sale politice, emotionale si sociale. Un corp golit de sens, aflat in cautarea unui nou continut, intr-o era a consumerismului. Un corp fara nici un punct de referinta, in afara propriei minti.

In acest an, eXplore dance festival propune pentru prima oara si un program special dedicat copiilor, tinerilor si familiei, incluzand spectacole si ateliere de dans, teatru, new-media, desene creative si jocuri. Arta contemporana isi cauta un viitor public indraznet. Si ce context mai bun ca acesta pentru a-l explora?

eXplore dance festival #9 prezinta in perioada 3-26 octombrie o selectie de lucrari din cadrul expozitiei Platforma X, rezultatul celei mai noi rezidente internationale de arta in cadrul cercetarii si productiei de proiecte new interactive si trans-media interactive din Bucuresti, gazduita de WASP – Working Art Space and Production.

Programul detaliat al eXplore dance festival #9 este disponibil la: http://exploredancefestival.ro/2014-3/program-2014/?lang=ro

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.