„Insemnarile unui nebun” ajung in Rusia

Dupa ce luni la rand s-a jucat cu casa inchisa, spectacolul „Insemnarile unui nebun” de N.V. Gogol, in regia lui Felix Alexa, productie ARCUB, care-i are ca protagonisti pe Marius Manole si Alexander Balanescu, a fost invitat sa participe la cateva festivaluri de renume din tara, dar si din strainatate, unde s-a bucurat de un succes remarcabil. Marti, 30 septembrie, Marius Manole si Alexander Balanescu vor urca din nou pe scena unui festival prestigios al lumii.

Este vorba despre Festivalul International de Teatru SOLO (Festival of Monodrama Performances SOLO) din Moscova, care se afla anul acesta la cea de-a VII-a editie. Organizat de Uniunea Teatrala a Federatiei Ruse, impreuna cu Centrul „Na Strastnom“ din Moscova, SOLO este un proiect unic, care aduce in fata publicului nu doar unele dintre cele mai bune spectacole de monodrama, ci si nume foarte mari ale lumii teatrale internationale. De-a lungul celor sase editii desfasurate pana in prezent, la eveniment au participat artisti de renume precum: Robert Wilson, Wajdi Mouawad, Konstantin Raikin, Daniele Finzi Pasca si Theodoros Terzopoulos.

Pentru editia din acest an, dintr-un numar de aproximativ 250 de companii, cate si-au depus candidatura, au fost selectate 13 spectacole, provenind din tari precum Rusia, Italia, Franta, Germania, Polonia, Belgia si Romania, care este reprezentata numai prin montarea regizorului Felix Alexa.

SOLO – 2014 se inscrie sub semnul unui numar important de artisti de inalta clasa, care exceleaza in diferite genuri dramatice contemporane, intre care Romeo Castellucci, Jan Fabre, Cédric Charron si Antonio Latella.

Imediat dupa participarea la festivalul SOLO, spectacolul „Insemnarile unui nebun” va ajunge la Alba Iulia, unde, in perioada 1-5 octombrie 2014, se desfasoara cea de-a IX-a editie a Festivalului International de Teatru „POVESTI”. In plus, in ziua de 2 decembrie, montarea va fi prezenta si pe scena Festivalului International de Teatru „Interferente”, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

De asemenea, bucurestenii care nu au reusit sa vada spectacolul sau care doresc sa il revada, vor putea veni la Sala ARCUB marti, 7 octombrie, de la ora 20.00, cand va avea loc o noua reprezentatie.

Biletele pentru spectacolul din data de 7 octombrie pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiste, nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro.
Pret: 35 lei (Categoria I) si de 25 lei (Categoria II). Elevii si studentii care se prezinta la Casa de bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 15 lei.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.