Un blog intr-o carte: „Diana cu vanilie”

Anul acesta, Editura All a publicat un volum intitulat „Diana cu vanilie”, in care a adunat la un loc scrierile de pe blog ale ziaristei Diana Sorescu, disparura dintre noi la varsta de 26 de ani. Diana era redactor-sef adjunct la revista Unica si detinea un blog care se numea Dianacuvanilie si care poate fivizualizat in continuare, desi ultima postare este de pe 23 octombrie 2013, cu cateva zile inainte de disparitia autoarei.

N-am cunoscut-o pe Diana si n-am citit-o niciodata, pentu ca revistele pentru femei nu sunt printre preferatele mele. Am auzit de ea doar in momentul lansarii cartii la Editura All, dar, din ceea ce scriu altii despre ea, rezulta ca a fost nu doar un om de presa inzestrat, ci si o persoana buna si vesela, care a lasat urme frumoase in sufletele celor care au cunoscut-o. In volumul „Diana cu vanilie” o veti gasi pe Diana asa cum a decis ea sa fie vazuta prin intermediul scrierilor de pe blog, cand analitica si introspectiva, cand efervescenta, cand in dispozitie de confesiune, cand filosofica. Diana scrie despre iubire, relatii, femei, barbati, pasiuni gastronomice, sanatate, libertate, asa cum le vedea ea in diferite momente.

Nu sunt scrieri literare, nu cautati talent innascut, idei originale sau nod in papura, in general, sunt pur si simplu gandurile si trairile unei femei tinere care isi deschide sufletul si invata din viata pe masura ce trece prin ea. Scrierile sunt in proza, dar spre final veti gasi si cateva poezii, alaturi de o serie de fotografii ale Dianei in diverse momente ale vietii.

„Scrisul nu e ceea ce stiu sa fac. E ceea ce sunt”, spunea Diana. Daca vreti sa o cunoasteti si voi, cartea poate fi gasita AICI, unde puteti citi si cateva pagini.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.