“Salonul de masaj”… erotic

Alex. Stefanescu isi pastreaza intentia de a starni interesul cititorilor “listei” pe care a deschis-o la Editura ALLFA. De aceasta data, el aduce in centrul atentiei un prozator original, pe Cornel George Popa, si romanul la fel de incarcat de originalitate al acestuia, “Salonul de masaj”.

Cornel George Popa nu este un debutant. Nascut in 1957, el este gazetar si regizor de teatru si a inceput sa publice din anii ’90 titluri precum ”Dobitocul de tantar”, “Nesimtitul”, “56 de blitzuri si alte chestii”. Acum revine cu o incursiune in realitate, dar si in senzational, aducand in prim plan un salon de masaj erotic si intamplarile care sunt legate de acesta, unite de existenta Dariei Silvestri Mircescu, patroana salonului.

Daria a fost mereu bolnava, suferind de probleme la coloana vertebrala. Tot incercand sa se trateze, ajunge sa isi deschida propriul salon de masaj, care devine apoi salon de masaj erotic. Partial vindecata, ea indrazneste sa faca si un copil, iar cand fetita ei ajunge la varsta de 3 ani, femeia este acuzata ca a ucis patru fosti clienti. Aflata in inchisoare, isi povesteste viata in scris, pentru ca Miruna, sa o inteleaga candva. Confesiunea Dariei in caietul-jurnal, se transforma treptat in roman politist, naratiunea fiind presarata totodata cu lectii de viata pe care doreste sa le transmita fiicei ei.

Romanul este aparent liniar, confesiunea personajului principal fiind monotona si lamentabila. Intentia autorului de a-i lua partea Dariei nu este ascunsa si asta doreste sa facem si noi cititorii. Insa ceea ce il face cu adevarat original, este jocul la care apeleaza, acela de a se plasa printre personaje pe la jumatatea cartii. Astfel, avem parte de o dezvaluire socanta facuta de Daria in jurnal: autorul cartii este tatal fetitei. „El, sa stii, este tatal tau, iar numele lui complet e Cornel George Popa. Toti prietenii si cunoscutii ii spun Bill. Si asa ii voi spune si eu, Bill.”

Daca sunteti curiosi sa aflati ce alte secrete se mai dezvaluie in carte si chiar sa rasfoiti primele pagini, o gasiti aici.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.