Razvan Stoica deschide stagiunea Orchestrei de Camera Radio

Orchestra de Camera Radio isi deschide stagiunea miercuri, 8 octombrie, incepand cu orele 19, alaturi de Corul Academic Radio. Pentru o astfel de ocazie, s-a stabilit o intalnire speciala cu violonistul multipremiat international RAZVAN STOICA, considerat unul dintre cei mai mari tineri violonisti europeni.

Dupa ce fost scena de derulare a singurului festival international al orchestrelor radio din Europa – RadiRo, produs si organizat de Radio Romania (20-27 septembrie), Sala Radio se pregateste pentru deschiderea oficiala a noii stagiuni, 2014-2015. Invitati speciali din tara si din strainatate, partituri devenite „hit-uri” ale muzicii clasice, dar si lucrari in prima auditie, muzica simfonica sau de camera, alaturi de jazz, tango, pop, muzica populara etc., o larga paleta de evenimente este pregatita pentru cele noua luni de stagiune si de muzica buna.

Cele doua ansambluri ale institutiei dedicate muzicii clasice vor fi primele aliniate la „startul” noii stagiuni: Orchestra de Camera Radio isi deschide stagiunea miercuri, 8 octombrie, alaturi de Corul Academic Radio, iar vineri, 17 octombrie va fi randul Orchestrei Nationale Radio sa invite iubitorii de muzica la un eveniment special.

Pentru o astfel de ocazie, ORCHESTRA DE CAMERA RADIO va propune miercuri, 8 octombrie (19.00) o intalnire speciala cu violonistul multipremiat international RAZVAN STOICA, detinator al premiului I la EURORADIO New Talent Competition (Slovacia, 2013), considerat unul dintre cei mai mari tineri violonisti europeni. Artistul are privilegiul de a canta pe o vioara Stradivarius din 1729. Fie ca solist invitat sau membru al Duo-ului Stoica (alaturi de pianista Andreea Stoica, sora sa), Razvan a cantat pe unele dintre cele mai celebre scene muzicale ale Europei: Royal Concertgebouw Amsterdam, Théâtre des Champs-Elysées – Paris, Teatro Carlo Felice – Genova, Palacio de Festivales Santander, Gewandhaus Leipzig, Konzerthaus Berlin, Musikverein Viena etc.

Concertul se deruleaza sub bagheta dirijorului german GERD SCHALLER, care se bucura de o activitate foarte bogata la pupitrul celor mai cunoscute orchestre germane si are un repertoriu impresionant (peste 100 de simfonii, peste 50 de titluri de opera si balet, numeroase lucrari concertante).

In programul serii veti asculta Concertul in Re Major pentru vioara si orchestra semnat de Beethoven si Misa nr. 5 in La Bemol Major, creatie a lui Schubert. In cea de-a doua parte a concertului, alaturi de Orchestra de Camera Radio si de Corul Academic Radio (dirijor: DAN MIHAI GOIA), Misa lui Schubert va fi interpretata de patru artisti lirici apreciati pe scenele din tara si din strainatate: PAULA IANCIC – soprana, IULIA MERCA – mezzosoprana, TIBERIUS SIMU – tenor si ARPAD SANDOR – bas.

Share

One thought on “Razvan Stoica deschide stagiunea Orchestrei de Camera Radio

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.