De la „poze” la fotografii – Atelier de fotografie urbana

Daca va place sa observati, sa descoperiti si sa surprindeti colturi neobisnuite, momente din viata de zi cu zi sau sa explorati locuri noi, va recomandam Atelierului de fotografie urbana: de la „poze” la fotografii organizat de Fundatia Calea Victoriei marti, 21 octombrie, de la ora 19:00. Impreuna cu fotograful Valentin Boboc veti parcurge elementele cheie de care trebuie sa tineti cont atunci cand apasati butonul de declansare al aparatului si care este rolul vostru in crearea cadrului fotografic.

Se spune ca frumusetea sta in ochii celui care priveste, iar fiecare imagine poate spune mai mult decat ceea ce „arata”. Henri Cartier Bresson a spus ca „fotografia e o reactie imediata care contureaza meditatia.” Mai mult decat atat, organizatorii atelierului isi propun sa dezbateti putin partea filozofica a fotografiei si sa descoperiti impreuna cum se face o fotografie „care spune o poveste”, si nu o simpla poza.

Atelierul va parcurge urmatoarele etape:

Ziua 1 Teorie – tehnici de incadrare, compozitie si folosirea luminii naturale (3h cu pauza)
Ziua 2: Workshop prin oras – punerea in aplicatie a teoriilor invatate intr-o mica excursie fotografica pe strazile Bucurestiului.
Ziua 3: Comentarii si concluzii asupra fotografiilor facute cu explicatii si critica constructiva. (3h cu pauza)
Ziua 4: Comentarii si concluzii asupra fotografiilor facute cu explicatii si critica constructiva.

Lector: Valentin Boboc
Data incepere: 21 octombrie 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 4; Frecventa: saptamanal, marti
Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 180ron
Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.