Teatrul de pe Lipscani va asteapta sa intrati in universul ionescian vazut prin ochii lui Horatiu Malaele. Astfel, sunteti invitati pe 29 octombrie 2014, incepand cu ora 19:00, la Sala Mare, la spectacolul „Lectia”, de Eugène Ionesco, in regia lui Horatiu Malaele. Reprezentatia are loc in cadrul celei de-a 24-a editii a Festivalului National de Teatru.

Teatrul de pe Lipscani are onoarea de a fi gazda a unuia dintre cele mai importante festivaluri teatrale din Romania: Festivalul National de Teatru, ajuns la cea de-a 24-a editie. Directorul si selectionerul unic al evenimentului, criticul de teatru Marina Constantinescu, se afla la cel de-al doilea mandat al sau si promite numeroase surprize si noutati incepand din acest an. Printre acestea se numara si instituirea unei sectiune a festivalului, intitulata MAESTRI. Spectacolul „Lectia”, in regia si avandu-l ca protagonist pe Horatiu Malaele, se incadreaza in rubrica amintita. Alaturi de marele actor, pe scena Salii Mari a Teatrului de pe Lipscani, le veti putea urmari pe Aylin Cadir, Victoria Dicu si Andreea Tanase/Diana Stancu.

„Lectia” este unul dintre cele mai interesante si complexe spectacole bucurestene. Viziunea regizorala a lui Horatiu Malaele reuseste sa indulceasca tragismul absurd al textului ionescian, adaugandu-i puternice tuse si accente comice, fara a ingrosa nimic. A rezultat, astfel, un spectacol incantator si dramatic, in acelasi timp, o oglinda a societatii universale contemporane, prin care publicul poate privi spre propria lipsa de limbaj si comunicare, ce duce, adeseori, la adevarate tragedii.

Biletele se pot procura de la casa de bilete a Teatrului de pe Lipscani (str. Lipscani nr. 53), de luni pana duminica, in intervalul orar 12:00-22:00, si online, de pe www.bilete.ro.
Pretul biletelor este de 70 RON (Categoria I), 60 RON (Categoria a II-a) si 30 RON (Categoria a III-a, balcon).
Accesul in sala, dupa inceperea spectacolului, este strict interzis.