Sarbatoarea muzicala continua la UNMB

Duminica, 12 octombrie, muzica a invadat parcul Cismigiu pentru a marca implinirea a 150 de ani de la infiintarea UNMB. Iata ca vine randul altor locuri, de data asta consacrate, sa rasune de sarbatoare si de muzica. Astfel, pe 17 si 18 octombrie, la Conservator, respectiv Ateneul Roman, veti putea celebra din nou in stil muzical.

Ziua de vineri, 17 octombrie, va debuta cu o sedinta festiva si cu premiera filmului „O istorie in imagini si marturii a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti”. La ora 17.30 va avea loc lansarea de carte a profesorului Octavian Lazar Cosma, volumul cu numarul patru al Istoriei Universitatii Naționale. Apoi, de la ora 18.30, o seara de opera oferita de studenti ai Facultatii de interpretare muzicala. Ei vor interpreta “Gianni Schicchi“, opera intr-un act de Giacomo Puccini, in regia Andei Tabacaru-Hogea si sub conducerea artistica a lui Alexandru Petrovici.

Sambata, 18 octombrie 2014, de la ora 18.00, la Ateneul Roman, vor avea loc doua lansari de carte, in care documente inedite vor vedea pentru prima data lumina tiparului, marturii ale celor care au influentat de-a lungul timpului istoria muzicii romanesti, confesiuni ale marilor maestri pedagogi, dar şi ilustrilor studenti: “Odiseea muzicala 1864-2014. O istorie a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.” de Antigona Radulescu si “Victor Giuleanu – un portret in documente si marturii.” de Valentina Sandu-Dediu si Andreea Chiselev.

Tot sambata, la ora 19.00, in sala mare a Ateneului Roman va incepe un concert aniversar, cu participarea extraordinara a muzicienilor Ruxandra Donose (mezzo-soprana), Valentin Gheorghiu (pian), Marin Cazacu (violoncel), Gabriel Croitoru (vioara), Viniciu Moroianu (pian), Mircea Tiberian (pian), Nadia Trohin (voce), Alexandru Matei (percutie), Sergiu Tuhutiu (pian) si ansamblul Violoncellisimo. In program vor fi lucrari de: Heitor Villa-Lobos, Astor Piazzolla, Nikolai Rimski-Korsakov, Jules Massenet, Valentin Gheorghiu, Mihail Jora, George Enescu, Iannis Xenakis.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Filarmonicii G. Enescu.
Detalii pe www.unmb.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.