150 de ani de UNMB sarbatoriti la Ateneu

Sambata, 18 octombrie, incepand cu orele 19, am avut ocazia sa asistam la celebrarea a 150 de ani de la infiintarea Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Dupa ce cu o saptamana inainte UNMB sarbatorise in Gradina Cismigiu, de data aceasta a ales ca evenimentul sa fie gazduit de cladirea eleganta si impunatoare a Ateneului Roman, aproape vecina si ea a Conservatorului.

Fiind invitati la eveniment, timp de doua ore am avut placerea sa fim alaturi de iubitorii de frumos, care ne-au demonstrat inca o data ca muzica este o izbucnire a sufletului, o sarbatoare dedicata tuturor muzicienilor, care cu cea mai mare usurinta se transforma in simpli spectatori: fara varsta, fara griji.

Pe parcursul spectacolului, ne-am bucurat de participarea extraordinara a mezzosopranei Ruxandrei Donose insotita de Sergiu Tuhutiu la pian si a solistei Nadiei Trohin acompaniata de Mircea Tiberian la pian. Impreuna cu ei ne-am lasat purtati pe meleagurile Bucurestiului de altadata prin intermediul muzicii. De asemenea, toti cei aflati in sala au avut ocazia sa asculte creatii ale lui George Enescu interpretate de Viniciu Moroianu la pian, Valentin Gheorghiu la pian si Gabriel Croitoru la vioara. Ansamblul Violoncellissimo, condus de Marin Cazacu a facut deliciul ascultatorilor mai putin conservatori, interpretand compozitii variate, de la “Zborul Carabusului” de N. Rimsky-Korsakov pana la “The Final Countdown” a trupei Europe.

Noi ne bucuram ca am sarbatorit alaturi de Universitatea de Muzica Bucuresti si de toti artistii implicati in eveniment si asteptam cu drag si urmatoarele aniversari. 🙂

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.