„Un barbat si mai multe femei” la TAB

Teatrul de Arta va ofera posibilitatea sa vedeti Femeia asa cum este ea: cicalitoare, autoritara, nemiloasa, cuceritoare, haioasa, disperata, boema, victima… Femeia ce poate transforma un barbat timid intr-un adevarat Don Juan, pe care am descoperit-o si noi vizionand piesa „Un barbat si mai multe femei”, vineri, 17 octombrie, la TAB.

Ca in orice casnicie care se respecta, piesa „Un barbat si mai multe femei„, de Leonid Zorin, incepe cu dialogul dintre sotia cicalitoare care stie ce e cel mai bine pentru sotul ei si Arcadi, barbatul umil si supus care va trebui sa gaseasca in el insusi puterea de a se deplasa la psihiatrie in vederea obtinerii unei adeverinte de sanatate mintala.

Vlaguit de caldura de afara si de aglomeratia din oras, Arcadi ajunge in cele din urma la cabinetul de psihiatrie, unde are surpriza sa descopere ca banala vizita la medic se va transforma intr-o sedinta prelungita in care rolurile dintre pacient si medic se pot schimba, inversa in orice moment. Aici descoperim femeia victima, femeia inselata si neinteleasa de barbati. Desi Arcadi incearca sa empatizeze cu suferinta psihiatrei, la sfarsitul vizitei primeste chiar el diagnosticul de surmenaj nervos, tratamentul fiind o lunga sedere la sanatoriul Trandafirul Soarelui din Crimeea. Din acest moment suntem invitati sa luam parte la mica aventura din Yalta ce-i va schimba viata personajului nostru.

Ajuns la sanatoriu, Arcadi face cunostinta cu slujitoarea condeiului, Marina Istomina, cea pentru care relatia dintre un barbat si o femeie este o continua lupta, transformata intr-o adevarata sursa de inspiratie. Aceasta intalnire il va transforma pe Arcadi Gavrunski din barbatul timid si umil intr-un barbat seducator, constient de puterea pe care o poate avea asupra femeilor din jurul sau, de la vecina cicalitoare, Vera Andreevna, la colegele de munca.

Destinul personajului pana la sfarsitul piesei este o surpriza de care va invitam sa va bucurati, asa cum, totodata va veti putea bucura de interpretarea celor doi actori: George Constantinescu, in rolul Barbatului, si Paula Chirila, cea care va da nastere cu o deosebita usurinta Femeilor ce-l vor transforma pe Arcadi intr-un barbat de nerecunoscut.

Detalii despre piesele din programul Teatrului de Arta gasiti pe www.teatruldearta.ro

Share

One thought on “„Un barbat si mai multe femei” la TAB

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.