Cu durere in suflet, TAB anunta „Moartea pentru patrie”

Teatrul de Arta Bucuresti anunta joi, 23 octombrie 2014, ora 20:15, premiera celei mai recente productii proprii, “MOARTEA PENTRU PATRIE”, sub semntura lui Alexandru Maftei. Din distributie fac parte: Constantin Cojocaru, Lucian Ifrim, George Constantinescu, Paula Chirila, Dana Voicu si Ruxandra Hule.

Textul, apartinand lui Mihai Ignat, a fost nominalizat la UNITER – sectiunea „Cea mai bunai piesa romaneasca a anului”, in anul 2009, iar povestea din piesa urmareste destinul locuitorilor a trei apartamente dintr-un bloc – un tanar rentors din strainatate, obligat sa traiasca in acelasi apartament cu bunicul senil, o familie atinsa de rutina vietii de zi cu zi, cu o fiica de 18 ani, si amanta tatalui acesteia…iata un posibil tablou, luat chiar de pe palierul tau.

In centrul povestilor lor incrucisate stau lupta pentru supravietuire (generata, ironic, de absenta unui loc de parcare sau, dramatic, de absenta unei case), clivajul dintre mentalitatea copiilor si cea a parintilor, refuzul valorizarii normalitatii domestice, spaimele provocate de uitarea trecutului sau de degradarea prezentului. De fapt, tema fundamentala a piesei este aceea a spatiului vital – devenit o reala si profunda problema in conditiile unui trai urban care, desi e unul configurat comunitar, duce, paradoxal, la opusul comuniunii, la izolare si nepasare.

Aflat la granita dintre drama domestica si comedia absurda, spectacolul incruciseaza destinele personajelor principale, care, in ciuda diferentelor, au in comun lupta pentru supravietuire, inteleasa si manifestata diferit. Subiectul piesei este inspirat de viata urbana contemporana, iar finalul, imprevizibil, are un element senzational ce pare a fi luat din stirile de la ora cinci: arata cum o banală disputa pe locul de parcare din fata blocului, poate conduce la o crima, o sinucidere si un avort.

Reprezentatii:
Joi, 23 octombrie | ora 20.15
Vineri, 24 octombrie | ora 20.15
Vineri, 31 octombrie | ora 20.15

Rezervari: 0737.904.932 | rezervari@teatruldearta.ro
www.teatruldearta.ro

Realizat in parteneriat cu ARCUB, Primaria Municipiului Bucuresti- proiect finantat in programul Bucuresti 555

Share

One thought on “Cu durere in suflet, TAB anunta „Moartea pentru patrie”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.