Premiera TV: teleplay-ul “Canalul”

Casa de Productie a Televiziunii Romane va invita sa urmariti luni, 20 octombrie, de la ora 20.10, in premiera la TVR 2 si TVR HD, filmul „Canalul”, dupa piesa lui Kincses Elemer, in regia lui Cornel Mihalache. Textul lui Kincses Elemer a fost desemnat „Cea mai buna piesa romaneasca a anului 2001” in cadrul editiei a X-a a Galei UNITER.

Alex (Claudiu Bleont), Andrei (Marian Ralea), Misu (Richard Bovnoczki) si „Baronul” (Adrian Ciobanu), incearca sa isi pastreze umanitatea in universul concentrationar al detentiei „la Canal”. Spatiul caruia incearca sa-i supravietuiasca devine si cel care le pune prietenia la incercare, atunci cand puterea ii ofera unuia dintre ei… o patura noua. Suspiciunea pune stapanire pe ei, iar ura devine din ce in ce mai puternica, cand apare in scena Melinda (interpretata de Antoaneta Cojocaru), sotia Baronului. Rolurile paznicilor care monitorizeaza atent fiecare pas al celor patru detinuti sunt interpretate de Isabela Neamtu si de Radu Amzulescu.

Productia „Canalul” face parte din Programul Special 25+25 (1964-1989 şi 1989-2014) al Casei de Productie TVR, program care propune proiecte de rememorare – prin oglinda teatrului, a filmului si a televiziunii – a anomaliilor unui sfert de veac de dictatura ceausista.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.