Sfarsit de Fest(in) pe Bulevard

Festivalul International de Teatru Fest(in) pe Bulevard, editia a II-a, organizat de Teatrul Nottara si finantat de Primaria Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si Ministerul Culturii, avand si sprijinul UNITER, s-a incheiat sambata seara cu un concert marca Marius Mihalache, care a cantat alaturi de fiul sau.

Noul locatar de Eugène Ionesco (traducerea: Vlad Russo si Vlad Zografi), un spectacol de Gábor Tompa, productie a Teatrului Nottara a castigat Premiul pentru cel mai bun spectacol din cadrul Sectiunii Mici crize… (si) electorale. Juriul a fost format din personalitati ale lumii teatrale: Mircea Morariu – critic de teatru (presedinte), Roxana Croitoru – critic de teatru, Edit Kulcsár – teatrolog si dramaturg la Teatrul National din Budapesta, Crenguta Manea – critic de teatru si Ion Parhon – critic de teatru. Premiul, oferit de Rotary Club Bucuresti Atheneum, partener al teatrului, a fost ridicat, din partea echipei, de catre Helmut Stürmer, care a semnat decorul spectacolului, Corina Gramosteanu, care a realizat costumele si actrita Ada Navrot. Alaturi de ea, in acest spectacol joaca Francisco Alfonsin, actor de origine spaniola, Ion Grosu si Gabriel Rauta, actori ai Teatrului Nottara.

O noutate la aceasta editie a fost infiintarea unui juriu de public, care a desemnat Premiul pentru cel mai popular spectacol din Sectiunea Bulevardul comediei: Don Quijote, dupa Cervantes, in regia lui Mihai Manutiu, o producţie a Companiei Liviu Rebreanu a Teatrului National Targu-Mures. Muzica a fost compusa de Ada Milea, iar coregrafia de Vava Stefanescu. Scenograful spectacolului, Adrian Damian a fost cel care a primit trofeul si diploma.

Ada Navrot a urcat a doua oară pe scena, in calitate de castigatoare a Premiului pentru cea mai indragita actrita a acestei editii, acordat de sponsorul Gaggia Milano. Doina Papp, coordonatoarea Sectiunii Colocvii a fost prezenta si din partea Asociatiei culturale Master Class, a carei presedinte este, si a oferit premiul Silvia Dumitrescu-Timica, dedicat tinerelor talente, actritei Nicoleta Lefter pentru rolul Sarmisegetuza din spectacolul Titanic Vals de Tudor Musatescu, in regia lui Alexandru Dabija, productie a Teatrului Odeon.

Festivalul International de Teatru Fest(in) pe Bulevard, editia a II-a, a avut loc in perioada 11–18 octombrie 2014. In cadrul acestui eveniment, in cele doua sali ale Teatrului Nottara si in teatrele partenere, s-au jucat o serie de productii ale unor trupe din tara si din strainatate, precum si patru spectacole marca Nottara.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.