Variatiuni pe teme din „La Traviata”, cu Alexandru Tomescu, la Sala Radio

Violonistul ALEXANDRU TOMESCU, solist al Orchestrelor si Corurilor Radio, avand privilegiul de a canta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, revine pe scena Salii Radio alaturi de dirijorul Cristian Orasanu, in stagiunea 2014-2015 in concertul ORCHESTREI DE CAMERA RADIO, programat miercuri, 29 octombrie (19.00).

Programul pe care vi-l propune Orchestra de Camera Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Orosanu, este unul foarte atractiv. Daca „La Traviata”, celebra creatie a lui Verdi, este considerata ca opera interpretata cel mai frecvent in intreaga lume (conform site-ului Operabase), partitura nu putea sa lipseascaă din salile de concert, intr-o forma desigur adaptata contextului! Astfel, veti avea deosebita ocazie de a asculta, in interpretarea lui Alexandru Tomescu alaturi de Orchestra de Camera Radio, Variatiuni pe teme din opera La Traviata de Verdi pentru vioara si orchestra de coarde , semnate de Marc Olivier Dupin.

Un alt moment special al serii il va reprezenta si Suita Holberg, creatie a marelui compozitor norvegian romantic Edvard Grieg, lucrare inspirata de ritmurile specifice dansurilor din sec. XVIII, ca sarabanda sau gavota. Programul serii va cuprinde de asemenea si Adagio compus de artistul american Samuel Barber – dublu laureat al Premiului Pulitzer pentru muzica – si Serenada in mi minor, semnata de compozitorul britanic Edward Elgar.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *