Spectacol-eveniment la TVR: “Unchiul Vanea”

Casa de Productie TVR va invita sa urmariti un spectacol-eveniment: „Unchiul Vanea” de A. P. Cehov, in regia artistica a maestrului Yuri Kordonsky. Acesta va fi difuzat in premiera luni, 27 octombrie, in doua parti – de la ora 20.10 (partea I) si de la ora 23.10 (partea a II-a), la TVR 2, TVR HD si online pe TVRplus.ro.

Telespectatorii vor intra, de aceasta data, in viata unui „grup restrans de oameni inteligenti, talentati, moderni si sensibili, pe care destinul i-a izolat pe o insula – o izolare nu prin imensitatea apei, ci printr-o cumplita claustrare, realizata prin toate formele posibile”, dupa cum insusi regizorul descrie universul piesei cehoviene.

Cine sunt ei? Alexandr Vladimirovici Serebreakov – profesor universitar aflat la pensie (interpretat de Victor REBENGIUC), Elena Andreevna – sotia lui (Ana Ioana MACARIA), Marina – dadaca batrana (Mariana MIHUT), Maria Vasilievna Voinitkaia – vaduva de consilier, mama primei sotii a profesorului (Coca BLOOS), Ivan Petrovici Voinitki (Unchiul Vanea), fiul ei (Horatiu MALAELE), Sofia Alexandrovna (Sonia), fiica lui din prima casatorie (Andreea BIBIRI), Mihail Lvovici Astrov – medic (Cornel SCRIPCARU), Ilia Ilici Teleghin – proprietar scapatat (Ionel MIHAILESCU), un argat (DEMETER Andras).

In 2014 se implinesc 115 ani de la premiera la Moscova a spectacolului „Unchiul Vanea”, in regia lui V.I. Nemirovici-Dancenko si a lui Constantin S. Stanislavski (26 octombrie 1899). Anul acesta marcheaza si 13 ani de la premiera spectacolului pus in scena de catre regizorul Yuri Kordonsky pe scena Teatrului Bulandra (12-13 mai 2001), din formula distributiei de atunci facand parte si regretata actrita Irina Petrescu. Spectacolul din 2014 este realizat in coproductie cu Teatrul L.S. Bulandra, montat in aceasta vara in studiourile TVR. Scenografia este semnata de Elena Dmitrakova, iar traducerea este realizata de Moni Ghelerter si de Radu Teculescu.

Iubitorii de teatru pot urmari un reportaj special despre aceasta productie-eveniment in editia de sambata, 27 octombrie, a emisiunii „Arte, carte si capricii” (difuzata de la ora 19.00, la TVR 2, TVR HD si pe TVRplus.ro).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.