COLECTIA „PAVAROTTI AND FRIENDS” S-A LANSAT CU DILEMA VECHE

DILEMA VECHE va ofera incepand de ieri, 30 octombrie 2014, posibilitatea de a colectiona seria celor 8 concerte „Pavarotti & Friends”, pe 4 DVD-uri (cate 2 pe fiecare DVD). Dupa filmele lui Chaplin, filmele lui Marilyn Monroe, concertele cu Daniel Barenboim si Radu Lupu, simfoniile dirijate de maestrul Sergiu Celibidache, aveti ocazia de a va intregi colectiile cu o serie care aduna la un loc peste 70 de mari artisti.

Seria de concerte Pavarotti & Friends a fost, pentru unii, o surpriza. „Pavarotti goes pop” – s-a scris atunci, pentru ca numele adunate pe scena de marele tenor alcatuiau una dintre cele mai improbabile combinatii: de la vechi chitaristi de blues la tinere soprane, de la trupe rock cu vechime la interpreti de jazz. Intre 1992 si 2000 au avut loc 8 asemenea concerte dedicate unor cauze umanitare. A fost un deceniu cu multe conflicte si printre victime s-au aflat multi copii. Asa incat concertele au fost date in primul rand pentru copiii din Bosnia, Liberia, Afganistan, Kosovo si alte zone in care razboiul sau regimurile totalitare au facut victime.

Impreuna cu Luciano Pavarotti au urcat pe scena, in cele 8 concerte, muzicieni foarte diferiti: Andrea Bocelli, Nancy Gustafson, Eric Clapton, Mariah Carey, U2, B.B. King, Celine Dion, Mike Oldfield, Brian May, George Michael, Elton John, Sting, Jon Bon Jovi, James Brown si altii. Inaintea acestor concerte, probabil caă nimeni nu si-ar fi imaginat ca ar fi posibile duete Pavarotti – James Brown ori Pavarotti – Brian Adams; nici piese precum Brindisi sau All You Need Is Love interpretate de grupuri eterogene de solisti din zone muzicale atat de diferite. In numele muzicii si al unor cauze umanitare, Pavarotti & Friends au dovedit ca orice combinatie muzicala este posibila, vie, emotionanta.

Cele 4 DVD-uri vor aparea impreuna cu Dilema veche in zilele de 30 octombrie, 6, 13 si 20 noiembrie 2014, la pretul de 24,99 lei.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.