La Teatrul de Arta inca se moare pentru patrie!

Va anuntam aici premiera celei mai recente productii semnata Teatrul de Arta Bucuresti, “MOARTEA PENTRU PATRIE”, in regia lui Alexandru Maftei. Curiosi fiind, vineri, 31 octombrie am mers pe strada Sf. Stefan pentru a vedea live cum se moare pentru patrie si care mai sunt motivele sa faci asta in ziua de azi.

Povestea este inspirata din realitatea imediata si urmareste destinele a sase personaje, locuitori ai aceluiasi bloc. Bogdan (George Constantinescu) s-a intors recent din Canada si este nevoit sa locuiasca cu bunicul senil, nenea Valerica (Constantin Cojocaru). Tanarul se indragosteste de o fata din bloc, Alina (Ruxandra Hule), fiica de 18 ani a Eugeniei (Dana Voicu) si a lui Marcel (Lucian Ifrim). In acelasi bloc locuieste si Cristina (Paula Chirila), amanta lui Marcel.

Piesa vorbeste despre adevaratele sacrificii si pentru ce sunt in stare oamenii sa se dezumanizeze, despre drumul plin de surpize care duce de la o disputa obisnuita pe locul de parcare din fata blocului, la avort, sinucidere si crima. Drama fiecarui personaj se rezuma la lupta pentru supravietuire in jungla urbana, insa abordarea fiecaruia este diferita. Fiecare din cei sase locatari are propriile frustrari si propriile sperante, povestile lor despre iubire, tradare, uitare si violenta se incruciseaza generand un comic al absurdului. Privindu-i si ascultandu-i avem impresia ca ei locuiesc de fapt in acelasi bloc cu noi sau ca ne sunt rude, prieteni sau poate… ca suntem chiar noi, ori poate ca am vazut cazurile lor recent la stiri.

Textul, semnat de Mihai Ignat, a fost nominalizat la UNITER – sectiunea „Cea mai buna piesa romaneasca a anului”, in anul 2009. Piesa, realizata in parteneriat cu ARCUB- Bucuresti 555, mai poate fi vizionata si in luna noiembrie la Teatrul de Arta.

Programul complet disponibil aici.

Share

One thought on “La Teatrul de Arta inca se moare pentru patrie!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.