“Zi ca-ti place!”, luni, la TVR

Telespectatorii pot revedea luni, 3 noiembrie, de la ora 20.10, la TVR 2, TVR HD și online pe TVRplus.ro, filmul „Zi ca-ti place!”, realizat de Casa de Productie TVR anul trecut dupa piesa omonima a lui Valentin Nicolau, in regia lui Cornel Mihalache. Filmul a avut premiera tv in data de 13 ianuarie 2014, la TVR 2, TVR HD si TVRplus.ro si ii are in distributie pe Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivascu, Marius Stanescu si Constantin Cojocaru.

„Actiunea se petrece seara, tarziu, in garsoniera unei femei singure. Acolo exista un televizor si un pat. Uneori, pe orice canal ai da, privesti aceeasi emisiune, oricum te-ai cuibari in pat, el ramane gol.” Astfel isi incepe autorul Valentin Nicolau piesa de teatru (pentru scena sau ecran) ZI CA-TI PLACE. Lucruri simple, relatii simple. O camera, o femeie, un pat si un televizor. De 25 de ani suntem sub supravegherea unui televizor. Cine are telecomanda in mana devine imparat. Telecomanda devine sceptru…

„Filmul nostru nu e un documentar, cu toate ca foloseste imagini din arhiva. Nu e o fictiune doar pentru ca sunt sase actori frumosi. Filmul meu este ca viata noastra, un amestec de realitate si fictiune. Ce credem noi ca e aleatoriu e scris demult, ce vedem ca e perfect si fix este, poate, de o stranie improvizatie. Traim docu-fictionar. Suntem personaje intr-un docu-fiction. Si ne si place!” (Cornel Mihalache)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.