Camerata Regala deschide Stagiunea Regala

Dupa succesul avut cu seria de concerte “Mari solisti, Mari dirijori”, Camerata Regala revine cu un proiect intitulat STAGIUNEA REGALA, ce aduce in fata publicului interpretari de referinta si muzicieni recunoscuti in toata lumea. Dirijorul primului concert (29 noiembrie, ora 19, Ateneul Roman) va fi Diego Miguel-Urzanqui, iar solista va fi pianista Elizabeth Sombart, ambii fiind discipoli ai maestrului Sergiu Celibidache.

Diego Miguel-Urzanqui este un dirijor de origine spaniola care a urmat studii de dirijat orchestra si fenomenologie muzicala cu maestrul Jordi Mora, unul dintre discipolii directi ai lui Sergiu Celibidache. Din 1998, Diego Miguel-Urzanqui are o cariera muzicala importanta si intensa atat nationala, cat si internationala dirijand in sali de concerte din Spania, Elvetia, Italia, Germania, Liban, Anglia si Statele Unite.

A dirijat Royal Philharmonic Orchestra, Orchestra Solidara Résonnance, Philharmonic Orchestra “Maestro Arroyo”, Young Symphonic Orchestra “Ciudad de Calahorra”, Symphonic Orchestra Monzon, Orquestra Simfònica Segle XXI, Orchestra de Camera Vic, Orchestra de Camera a Universitatii Pompeu Fabra din Barcelona, Sinfonietta Universitària din Barcelona sau Orquesta Sinfónica del Reino de Aragón. In 2011, a creat OSRé, Orchestra Solidară Résonnance, a carei misiune este de a “oferi muzica clasica unde ea nu este cantata” amplificand actiunea Fundatiei Résonnance in jurul lumii.

Pianista Elizabeth Sombart a studiat cu Sergiu Celibidache fenomenologia muzicala la Universitatea din Mainz ceea ce i-a permis sa dezvolte Pedagogia Resonnance: fenomenologia sunetului si a gestului.
Elizabeth Sombart concerteaza in lumea intreaga invitata in sali prestigioase precum: Théâtre des Champs-Élysées din Paris, Carnegie Hall din New York, Wigmore Hall din Londres, Concertgebouw din Amsterdam, Suntory Hall din Tokyo, Victoria Hall din Genève, sala Palau à Barcelone. A colaborat cu artisti ca Augustin Dumay (vioară), Patrick Gallois (flaut), Lluis Claret (violoncel) și Akiko Nakajima (soprană).

A concertat alaturi de Orchestra Natională din Lille, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Academiei Bruckner din München si Orchestra Simfonica a secolului XXI din Catalonia. In 2006, Elizabeth Sombart a fost ridicata la rangul de Cavaler al Ordinului National de Merit pentru intreaga activitate iar in 2008 este Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor pentru cariera sa artistica. In paralel cu activitatea de solist, in 1998 Elizabeth Sombart creeaza in Elvetia Fundatia Resonnance care este prezenta astazi in 6 tari printre care si Romania.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.