Portret de „Suflet romanesc” cu Dan Puric de 1 Decembrie

Luni, 1 decembrie, Dan Puric revine pe scena salii Studio a Teatrului National Bucuresti, in productia artistica – ”Suflet Romanesc”, o izbucnire de revolta, umor si speranta, o metafora care ridica omul romanesc din mizeria acestei lumi, pentru a-i dezvalui o perspectiva mistica asupra istoriei, de natura sa-l faca sa renasca.

“Dedic acest spectacol poporului roman, frumusetii lui interioare necorupte, care intr-o zi il va ajuta sa se refaca. Iubind aceasta frumusetţe va avea puterea ca odata plecat in lume sa-i tamaduiasca si pe altii.” Dan Puric

Spectatorii sunt astfel invitati la TNB, sa celebreze Ziua Nationala a Romaniei in compania marelui artist, si sa profite de momentul oportun pentru a descoperi misterul mesajului inedit exprimat prin limbajul universal al pantomimei. Concretizat intr-un act artistic de succes, spectacolul ”Suflet Romanesc” nu ofera solutii, ci incearca sa redescopere dimensiunile contemporane ale spiritualitatii romanesti si reprezinta, in esenta, biografia fiintei noastre, asa cum o cunoaste Dan Puric. Dan Puric spune, prin pantomima, povestea iesirii din comunism a poporului romaân, a incercarii sale de acomodare la sistemul occidental, cu pretul unor umilinte si a unor suferinte majore, in absenta unei adevaărate intelegeri din partea Occidentului.

Biletele pentru spectacolul ”Suflet Romanesc”, au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate atat de la casa de bilete a Teatrului National Bucuresti din reteaua agentiilor EUROLINES & TUI TRAVELCENTER precum si online pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.ticketstore.ro si www.biletoo.ro. Preturile acestora variaza in functie de categoria de loc, dupa cum urmeaza:
Categoria I – 99 ron;
Categoria II – 79 ron;
Categoria III – 59 ron.

Scenariul si regia: Dan Puric
Coregrafie dans clasic si modern: Svetlana Zotina
Coregrafie dans grecesc: Amalia Strinopoulou
Coregrafie dans popular: Costica Balarau
Costume: Lili Cenean
Editare coloana sonora: Radu Draganescu
Sunet si lumini: Alin Popa

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.