La Teatrul de pe Lipscani se joaca “Jocul din Ialta”

„Jocul din Ialta” – dramatizarea intr-un act a lui Brian Friel dupa „Doamna cu catelul”, nuvela lui de A.P. Cehov considerata una dintre cele mai reusite proze scurte – se joaca joi, 20 noiembrie, (ora 19), la Teatrul de pe Lipscani. Eroii fascinantei povesti de dragoste sunt interpretati de actorii Adrian Paduraru si Ana Donosa.

Noul spatiu in care se joaca „Jocul din Ialta”, precum si imbunatatirile scenografice aduse spectacolului, dau si mai multa greutate conceptiei plastice a spectacolului si explorarii vizuale. „Jocul din Ialta” are toate premisele sa uimeasca spectatorii cu scenografia realizata live de catre pictorul Ion Nedelcu, cel care va inmuia in vin pensula pentru a crea – alaturi de actori – o poveste in care imaginarul si realul se impletesc, dand viata locurilor si sentimentelor care-i leaga pe cei doi indragostiti, Dimitri Gurov si Ana Sergheievna. Regia este semnata de Cezar Ghioca.

Este pentru prima data cand dramatizarea lui Brian Friel, unul dintre cei mai mari dramaturgi contemporani, se joaca pe o scena romaneasca. Afinitatea sa speciala pentru opera scriitorilor rusi este transpusa in una dintre „cele mai diafane si mai dramatice piese de teatru de pana acum, Jocul din Ialta”, dupa cum spunea Richard Pine, celebru autor si critic de teatru.

„Jocul din Ialta” este un spectacol independent, produs de Axis Productions. Durata spectacolului este de o ora, iar pretul unui bilet este de 35 lei. Urmatorul spectacol „Jocul din Ialta” la Teatrul de pe Lipscani este programat pe 18 decembrie 2014.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *