Joi, 13 noiembrie, se da startul Platformei Internationale de Teatru Bucuresti, care, la prima sa editie, atinge un subiect intens dezbatut si extrem de sensibil: feminismul. Timp de 4 zile, la Hanul Gabroveni si Sala ARCUB, punctele de vedere feminine vor fi la ele acasa in cadrul Platformei Internationale de Teatru Bucuresti #1.

Evenimentul, produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și de Asociația Romana pentru Promovarea Artelor Spectacolului, in parteneriat cu British Council si Institutul Polonez si cu sprijinul Ibsen Scholarship, va gazdui o selectie impresionanta de spectacole de teatru de neratat: „Major Tom” (Marea Britanie), „The Tin Ring” (Marea Britanie), „Dress with a Hole” (Polonia) si „Long Distance Affair” (SUA) – teatru via Skype, in premiera in Romania.

Alaturi de spectacolele cuprinse in programul Platformei Internationale de Teatru Bucuresti, vor avea loc si evenimente la care publicul are acces gratuit: dezbaterea „Feminism sau feminitate? Statutul femeii pe scena romaneasca de azi‟, proiectia filmului „MissRepresentation” si Castingul National Ibsen – prima faza a proiectului „Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist in teatrul din Romania si Estul Europei.”

Mai multe detalii despre programul evenimentului sunt disponibile pe www.arcub.ro.
Biletele au pretț unic – 25 lei – si sunt disponibile la Casa de bilete ARCUB, din Str. Batiste nr.14. Doritorii isi pot achizitiona abonamentul care permite accesul la cele 4 spectacole (Major Tom, The Tin Ring, Dress with a Hole si Long Distance Affair) cu 75 lei.