Premiera “APROAPE MAINE” la Teatrul de Arta Bucuresti

Teatrul de Arta Bucuresti prezinta joi, 20 noiembrie 2014, premiera spectacolului „APROAPE MAINE”/ “ALMOST MAINE” de John Cariani, in regia Andreei Vulpe. Scenografia e semnata de Dan Titza, iar din distributie fac parte: Cristina Juncu, Sabrina Iaschevici, Alice Nicolae, Vladimir Albu, Ionut Visan, Corneliu Ulici / Mihai Cojocaru.

In miezul unei nopti de iarna inghetate, fara luna, dintr-o asezare aproape polara si aproape mitica, care „aproape ca” apartine de statul american Maine, nimic nu e asa cum pare. Cand aurora boreala apare pe cerul spuzit de stele, locuitorii din Maine se trezesc ca dragostea le intra sau le iese din casa pe nepusa masa. „Calcaiele se aprind” inceteaza sa mai fie o metafora, iar „inimile sunt zdrobite” la propriu. Unii aproape ca-si gasesc dragostea, altii aproape ca o pierd, iar altii isi „prind urechile” in ea. Dar ranile se vindeca si inimile se repara – aproape ca! – in aceasta hora comica a dragostei, pe care The Dallas Observer o numeste „Visul imblanit al unei nopti de iarna”.

„Fiecare poveste atinge, ca punct culminat, un moment magic. Scenele se petrec in acelasi moment al zilei, atunci cand ceasul bate ora noua seara, atunci cand din lumina nordului, la inceput de noapte, se naste o atmosfera magica. (…) Despre asta vreau sa vorbesc in piesa, despre aceasta clipa si despre ceea ce li se poate intampla oamenilor in fractiunea de secunda dintre doua batai ale inimii.” (John Cariani)

Durata 1h20’ | Pret bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenti/pensionari
Rezervari: 0737.904.932 | rezervari@teatruldearta.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *