„Guardian Angel”, un nou album Angela Gheorghiu si invitatii sai

Celebra soprana Angela Gheorghiu a ales sa colaboreze pentru realizarea noului sau album dedicat sarbatorilor de iarna, intitulat “Guardian Angel”, cu doua dintre formatiile muzicale ale Radio Romania: Orchestra Nationala Radio (dirijor Tiberiu Soare) si Corul de copii Radio (dirijor Voicu Popescu). Albumul a fost lansat astazi, 20 noiembrie, la Teatrul National Bucuresti, in prezenta sopranei, si poate fi deja cumparat din hypermaketuri si din magazinele de specialitate din toata tara.

Soprana nu este la prima experienta alaturi de Orchestrele si Corurile Radio. Anul trecut, aceasta a inregistrat tot cu Orchestra Nationala Radio, dirijata de Tiberiu Soare, albumul de colinde romanesti, “O, ce veste minunata!”, premiat cu Discul de Aur pentru vanzari record in mai putin de doua saptamani de la lansare. Atunci, una dintre cele mai importante reviste de muzica clasica din lume – THE GRAMOPHONE a publicat un amplu articol dedicat aparitiei albumului de colinde romaneati. Alaturi de elogiul care era adus interpretarii Angelei Gheorghiu ai aranjamentelor orchestrale, era mentionata Orchestra Nationala Radio dirijata de Tiberiu Soare, a carei interpretare a fost considerata ca fiind una splendida.

Tot la invitatia celebrei soprane Angela Gheorghiu, Tiberiu Soare – dirijor principal al Orchestrelor si Corurilor Radio si unul dintre cei mai activi si mai apreciati sefi de orchestra romani ai momentului – asigura, in luna noiembrie, conducerea muzicala pentru concerte sustinute de marea muziciana de origine romana pe trei mari scene ale lumii: Théâtre des Champs-Elysées – Paris, Musikverein – Graz, Concertgebouw – Amsterdam.

Noul album al celebrei soprane contine 11 dintre cele mai cunoscute colinde internationale, printre care “Silent Night”, “White Christmas”, “O, Tannenbaum”, “I’ll Be Home For Christmas”, piesa interpretata impreuna cu Loredana si “It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas”, duet cu Ioana Dan, fiica Angelei Gheorghiu.

Colindele sunt inregistrate la Sala Radio si la Ines Sound & Video Studio, alaturi de cele doua ansambluri Radio Romania si de Corul Accoustic (dirijor: Daniel Jinga), iar producatorul executiv al acestui material discografic este Oltea Serban-Parau.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.