„Ana”, in cinematografe din 12 decembrie

Cel mai noul film al regizorului Alexa Visarion, “Ana”, va intra in cinematografele din Romania incepand cu 12 decembrie. Filmul se inspira din traseul prin care regizorul a incercat obsesiv sa ecranizeze mitul Mesterului Manole, sugerand intr-un mod periculos si stresant lipsa de sansa a trei generatii.

Din distributia filmului fac parte nume sonore ale cinematografiei si teatrului romanesti, ca Razvan Vasilescu, Mircea Albulescu, Dorina Lazar, Dorel Visan, dar si actori aflați la debut, precum tanara actrita Cristina Draghici. Imaginea este semnata de Patru Paunescu, muzica Mircea Florian, montajul Nita Chivulescu si sunetul Mihai Orasanu. Scenariul si regia Alexa Visarion.

Alexa Visarion este regizor si scenarist de teatru si film. A regizat filmele, „Inainte de tacere”, “Inghititorul de sabii”, „Napasta”, „Punct si de la capat”, „Vinovatul” si „Luna verde”. A primit numeroase premii, printre care Premiul Academiei Romane, acordat de pentru intreaga creatie teatrala si cinematografica, si Premiul UNITER pentru intreaga activitate artistica.

Filmul spune povestea unui barbat in pragul batranetii, a unei tinere ajunsa printr-o intamplare o nefericita prostituata in Italia si a unui adolescent, cei trei reusind sa comunice, sustinuti in dialogul lor de legenda Mesterului Manole. Realitatea si fictiunea construiesc o stare speciala in care trecutul, prezentul si viitorul le invadeaza simultan existenta. Intr-un loc al asteptarii, pe malul unui lac inca nepangarit de oameni, cei trei isi intersecteaza amintirile in tensiunea grotesca a prezentului.

„Ana” (89 minute) este o productie Paradox Film, sustinuta de Centrul National al Cinematografiei, Societatea Romana de Televiziune cu suportul RO DE Film.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.