O noua doza de NARCOTANGO

Asa cum v-am anuntat deja, pasionatilor de tango argentinian li se pregatea o doza noua de Narcotango, una dintre cele mai cunoscute trupe ale genului. S-a intamplat pe 6 decembrie, la Cinema Patria, unde cei 4 membri ai Narcotango au injectat in inimile bucurestenilor acorduri de tango electronic cu influente jazz, raggae si rock.

Concertul sustinut de catre NARCOTANGO in Bucuresti face parte din turneul inceput anul trecut pentru promovarea celui mai recent album, “Cuenco”, fiind dealtfel ultimul concert european din NARCOTANGO CUENCO TOUR. Programul evenimentului de la Cinema Patria a fost structurat cronologic, ca o calatorie in timp prin albumele lansate de trupa argentiniana. Dupa introducerea facuta de catre ambasadorul Argentinei in Romania, cei 4 muzicieni (Carlos Libedinsky – acordeon si voce, Mariano Castro – clape, Fernando del Castillo – tobe si Marcelo Toth – chitara) au dat startul jocurilor de sunet si lumini.

Ambasadorii tangoului argentinian au interpretat pe rand piese de pe albumele “Narcotango” (2003), “Narcotango 2” (2006), “Narcotango Live” (2008), “Limanueva” (2010), si au incheiat cu melodii selectate de pe ultimul lor album, lansat in 2013, “Cuenco”, la realizarea caruia s-au bazat foarte mult pe improvizatii. Astfel, pasionatii de tango, si mai ales de Narcotango, au putut asculta live piese precum “Tres son multitud”, “Gente que si” – la care au fost ajutati de vocea Alexandrei Usurelu, “Limanueva”, “Supogamos” – prima piesa cu versuri a trupei, “Olivia” – care a beneficiat si de prezenta usor neinspirata (din lipsa de spatiu) a unor dansatori romani de tango argentinian, “Cachala”, si evident “Cuenco” – melodia care da numele ultimului album si turneului european.

Pe langa demonstratiile de virtuozitate ale muzicienilor atat individual, ca instrumentisti, cat si ca intreg, in care s-au armonizat perfect, momentele serii a fost marcate de speech-urile in limba romana ale lui Mariano Castro. Acesta traieste de un an si jumatate in Romania, dupa ce s-a casatorit cu Simona Pop, acum Simona Pop de Castro, pe care a cunoscut-o la ultimul concert sustinut de trupa in Romania, unde aceasta se ocupa de organizare.

Cei patru Narcotango au reusit prin show-ul lor sa aduca spiritul tangoului argentinian in sufletul spectatorilor, astfel incat in cea mai mare parte a timpului acestia s-au simtit mai degraba ca la o cafenea decat intr-o sala de cinema sau concert. Si pentru ca potrivit marturisirilor lui Carlos Libedinsky, dupa concertul de pe 10 decembrie din cadrul Congress of Buenos Aires (unde vor primi distinctia „Personalidades destacadas de la Cultura”), trupa urmeaza sa se retraga in studio pentru noi inregistrari, ii asteptam cu noutati dupa ce vor finaliza materialul viitor.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.