„CELE TREI DIVE” la Sala Radio

Daca trio-ul de legenda devenit un reper de marca al muzicii de opera – Pavarotti, Domingo si Carreras – a daruit publicului memorabile gale de opera, in fiecare an, in apropierea Craciunului, aveti parte la Sala Radio de un eveniment transformat si el intr-un „brand” al scenei culturale bucurestene: CELE TREI DIVE, gala extraordinara cu arii din opere celebre. Vineri, 12 decembrie 2014 (ora 19.00) – pentru al patrulea an consecutiv – veti avea ocazia de a aplauda trei artiste lirice din România, dar care si-au construit o spectaculoasa cariera in strainatate. De aceasta data, cele trei artiste invitate la Bucuresti sunt: sopranele TEODORA GHEORGHIU si AURELIA FLORIAN si mezzosoprana ROXANA CONSTANTINESCU.

Dupa ce au fost aplaudate pe importante scene lirice ale lumii, cele trei dive vor evolua in cadrul galei alaturi de ORCHESTRA NATIONALA RADIO, sub bagheta dirijorului de origine italiana DAVID CRESCENZI. Muzicianul este invitat permanent al Operei Nationale Romane din Timisoara, iar cartea sa de vizita include o variata experienta artistica la Teatrul „St. Carlo” din Napoli, Opera din Cairo (Egipt) sau Teatrul „Carlo Felice” din Genova si alaturi de ansambluri ca Orchestra Operei din Zagreb, Orchestra de Camera din Bologna, Filarmonicile din Alessandria si Piemonte, Orchestra Teatrului Reggio din Parma s.a. In ianuarie 2012 a întreprins un turneu in Germania si Franta cu Bergisch Symphoniker Orchestra din Köln, unde a dirijat „Aida”, „Otello” si Recviemul de G. Verdi. Tot in anul 2012, a colaborat cu opera din Rio de Janeiro unde a dirijat „Aida” de G. Verdi si a fost dirijorul festivalului de la Solothurn din Elvetia, unde a revenit si in anul 2013. Din septembrie 2014 a fost numit Director Artistic si dirijor principal al Operei din Cairo.

Programul unei astfel de gale nu putea fi decat unul special: partituri din cele mai cunoscute opere – „La Bohème”, „Nunta lui Figaro”, „Manon Lescaut”, „La Traviata”, „Faust”, „Samson si Dalila” etc. – semnate de compozitori ca Puccini, Mozart, Verdi, Gounod, Saint-Saëns s.a. vor fi apreciate de public.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.