Grupul SONG revine dupa 20 ani cu un concert la Sala Radio

Dupa 20 de ani de absenta, cunoscutul grup coral SONG revine pe scena, cu un concert extraordinar de Craciun, desfasurat sambata, 13 decembrie (ora 19.00), la Sala Radio. Evenimentul, organizat de Radio Romania in colaborare cu Asociatia SONG, este continuarea unei traditii anuale din perioada 1974-1993, cand pe 15 decembrie (ziua de nastere a fondatorului si dirijorului grupului, regretatul Ioan Luchian Mihalea) corul propunea publicului un concert special inainte de Craciun.

Grupul coral SONG a fost, intre 1974 si 1993, un fenomen prin sunetul sau diferit de cel al oricarui grup coral cunoscut. Special prin repertoriul sau extrem de variat, chiar exotic, grupul iesea din tipar prin verva si bucuria cu care membrii sai cantau si se miacau pe scena. Acum, numarul membrilor activi depăseste 40, iar in ultimul an au fost cooptati si coristi mai tineri, cel mai recent alaturat ansamblului fiind un student la Medicina in varsta de (doar) 19 ani!

In cei 20 de ani in care grupul nu a mai activat oficial, o parte dintre membrii sai, din tara sau din afara ei, apartinand tuturor generatiilor care au trecut prin SONG, au continuat sa se revada pe 15 decembrie, sa cante si sa-si aminteasca de pasiunea lor comuna pentru muzica. Iata ca in 2014, sub indrumarea dirijorului DANIEL JINGA, grupul SONG reinstaureaza traditia de a darui publicului un concert de sarbatori, un nou inceput pentru o noua poveste a ansamblului coral!

In repertoriul serii veti asculta atat colinde, dar si cateva din „hit-urile” grupului SONG. Ca de obicei, la finalul concertului, vor urca pe scena toti fostii membri SONG aflati in sala si, impreuna, vor canta cateva dintre cele mai reprezentative piese ale corului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *