Supermarket de arta la Viena: 90 de artisti si peste 5.000 de lucrari

Iubitorii de arta aflati in Viena pot achizitiona tablouri originale la preturi moderate direct de la „supermarket”. Nu este vorba despre un magazin oarecare, ci despre un „supermarket de arta” deschis pentru a opta oara, pe Mariahilferstraße nr. 103, pana pe 24 ianuarie 2015. Pretul unui tablou variaza intre 59 si 330 euro, iar oferta este extrem de variata. 90 de artisti austrieci si internationali – atat tinere talente, cat si artisti deja cunoscuti – prezinta peste 5.000 de lucrari.

„Supermarketul de arta” se desfasoară in acest an sub motto-ul: „Arta te face fericit“. Organizatorii mizeaza pe faptul ca din ce in ce mai multe persoane viziteaza muzee si merg la expozitii, in conditiile in care s-ar putea uita la tablouri direct pe internet. Insa tocmai in aceasta lume a totalei accesibilitatii, oamenii cauta intalnirea cu obiectele unicat, iar „supermarketul de arta” incearca sa mijloceasca si sa incurajeze aceasta intalnire si intr-un cadru mai intim – nu numai in muzee si in galerii, ci si acasa. Succesul acestui concept este confirmat si de numarul mare de vizitatori: in cele 11 saptamani pe an, in care este deschis, „supermarketul de arta” atrage peste 30.000 de persoane, devenind astfel cel mai mare eveniment de arta contemporana din Austria. „Suntem foarte preocupati sa prezentam lucrari de o inalta calitate artistica. Altfel nu am reusi sa atragem in fiecare an atat de multi vizitatori entuziasti din toate clasele sociale”, a explicat organizatorul evenimentului, Peter Doujak.

Momentan printre artistii care expun nu se numara si romani, cei interesati pot trimite insa un portofoliu la adresa de mail: office@kulturundmedien.at.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.