Pentru o lume mai buna, cititi(-le copiilor) povesti!

In fruntea guvernului sau proaspat instaurat la initiativa Editurii ALL, Prim-Ministrul Harap-Alb are puterea de a crea locuri de munca pentru personajele povestilor ramase fara job. Din postura de ministru al Finantelor Publice, Praslea cel Voinic garanteaza cresterea numarului de pagini citite pe cap de locuitor, iar ministrul Educatiei, Ileana Cosanzeana, face reforma invatamantului introducand lectura de seara in programa obligatorie. Toate acestea se intampla in campania CITESTE POVESTI! al carei slogan este „Pentru o lume mai buna, citeste-le copiilor povesti!”

Tinerii nu mai citesc. Romanii, in general, citesc putin. 22% dintre romani nu citesc niciodata o carte, iar mai mult de o treime nu cumpara niciodata carti (se arata intr-un studiu IRES).

Din ce in ce mai constiinciosi, introducem in agenda zilnica probleme de toate marimile si culorile. Practicam cu spor stresul de performanta, dar ramanem cu restante la timpul petrecut in compania copiilor si a cartilor de povesti pe care le indragesc. Titlurile din programa scolara se dovedesc de multe ori neatractive, iar in scurt timp apar si comentariile sau referatele obligatorii. Confruntarea cu lista de lectura se transforma intr-o proba de rezistenta din care copiii ies de cele mai multe ori dezamagiti. Ca urmare, cu greu mai deschid o carte fara strangere de inima.

Haideti sa respectam legea implementata de Guvernul de Poveste al lui Harap-Alb: Pentru o lume mai buna, citeste-le copiilor povesti!

Campania CITESTE POVESTI! este initiata de Editura ALL si realizata in colaborare cu agentia de publicitate NEXT Advertising si Raluca Bararu, www.facebook.com/fabricatnicaieri. In incercarea de a repune in drepturi ora de lectura, ni se alatura parinti, profesori, experti in educatie, jurnalisti si un guvern de poveste. Campania are expunere outdoor, radio si print, iar sediul din mediul online se gaseste la adresa: www.facebook.com/citestepovesti

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.