“Spitalul special” la TVR2

TVR 2 difuzeaza luni, 22 decembrie, de la ora 20.10, „Spitalul special”, o montare pentru televiziune dupa un scenariu semnat Iosif Naghiu si Silviu Jicman (premiera tv: 1996). Productia este realizata dupa piesa omonima a lui Iosif Naghiu, distinsa cu Premiul UNITER pentru cea mai buna piesa romaneasca a anului 1993.

„Salonul 22 este un salon special si nu o scena de teatru, cu tot felul de personaje. Aici se incearca, printr-o metoda originala, eliberarea bolnavilor de toate complexele biografice și readucerea lor intr-o stare initiala, biblica, pura… In fond, daca a existat un mar al cunoasterii, de ce n-ar exista si un mar psihoterapeut al uitarii?” – spune Victor Rebengiuc, interpretandu-l pe directorul spitalului.

In spitalul in care se incearca „vindecarea ranilor pricinuite de dictatura odiosului si sinistrei”, se afla, printre altii, ranitul Pitu (interpretat de Vlad Zamfirescu), care nimereste in aceeasi camera cu bolnavul Lautaru (Dan Badarau), chiar cel care incercase sa-l omoare. Conflictele se nasc nu numai intre cei doi pacienti din salonul 22, ci si intre directorul spitalului – doctorul Burlacu, doctorita Deseara (Ana Ioana Macaria), doctorul Paun (Dorel Visan) si procurorul militar Suciu (Constantin Cotimanis).

Din distributia filmului mai fac parte: Doru Ana, Adina Cartianu, Victor Gafiuc, Maria Teslaru, Anca Alvirescu, Lucia Maier, Patric Petre Marin.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.