Atelier de Pictura in Acuarela cu Ioana Stanca la Fundatia Calea Victoriei

Fundatia Calea Victoriei organizeaza incepand de vineri 16 ianuarie, de la ora 18:30, Atelierul de Pictura in Acuarela, cu Ioana Stanca, artist plastic. Copiii, pentru ca lor le este adresat, sunt invitati la un curs in care vor putea explora un mediu delicat: acuarela. Vor descoperi modurile in care o pot folosi, in functie de suportul pe care lucreaza si de ideile de la care pornesc, si vor gasi noi modalitati inedite de a pune culoarea pe hartie.

Pe parcursul celor 4 intalniri, copiii vor invata care sunt diferentele dintre pictura in acuarela pe uscat si pictura pe un suport umed si isi vor exersa imaginatia si indemanarea. Fiecare sedinta va avea o tema diferita! Asta inseamna ca fiecare copil va avea la final 4 lucrari diferite, avand la baza acelasi mediu, abordat insa cu ingeniozitate. Cum va suna: pictura cu acuarele si sare ori cuburi de gheata colorata in loc de pensule? 🙂

Temele intalnirilor vor fi:
1. Testam acuarelele pe suport umed si uscat, observam diferentele si realizam o compozitie abstracta pornind de la tehnica dripping folosita de Jackson Pollok.
2. Acuarele decupate. Vom face colaje folosind hartii pictate chiar de noi, avand ca exemplu compozitiile lui Henry Matisse din cartea “Jazz”.
3. Cuburi de gheata colorate! Ce-am mai putea folosi in loc de pensule pentru a pune culoarea pe hartie? Propriile noastre degete desigur, buretei si… cuburi de gheata colorate! Dar ce se intampla daca adaugam un ingredient neobisnuit, cum ar fi sarea? Vom descoperi toate acestea jucandu-ne, in cea de-a patra intalnire.
4. Peisaj. La ultima intalnire, copiii vor realiza o compozitie folosind tehnicile descoperite la sedintele anterioare.

Lector: Ioana Stanca
Data incepere: 16 ianuarie 2014; Ora curs: 18:30
Numar ateliere: 4
Frecventa: saptamanal vineri
Cost: 200 ron (materiale incluse); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 180 ron (materiale incluse)
Locul de desfasurare : Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii www.victoriei.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.