Curs de Initiere in Pictura la Fundatia Calea Victoriei

Fundatia Calea Victoriei va propune un curs in care veti invata bazele realizarii unei picturi, pornind de la desen, acordand o atentie sporita observatiei, intelegerii volumelor si proportiilor, totul imbinat cu informatii si exemple din istoria artei vechi pana la cea contemporana. Astfel, incepand de vineri, 23 ianuarie, de la ora 19.00, sunteti invitati sa participati la Cursul de initiere in pictura, sustinut de artistul plastic Teodora Varzaru.

Desi la 1839 pictorul Hippolyte Delaroche spunea, vazand un dagherotip: “de azi pictura a murit”, acest mediu, probabil cel mai cunoscut din aria artelor vizuale, continua nu doar sa traiasca ci sa se metamorfozeze, sa uimeasca, sa indigneze ori sa fascineze lumea.

Curs 1, 2 – Pictura. Importanta sa ca practica de-a lungul istoriei.
Prezentare succinta a evolutiei picturii in timp, momente de cotitura si relevanta acestora in modul in care percepem lumea. Cursantii vor invata ce inseamna pictura in ulei, ce materiale folosim, care sunt primii pasi si diferentele intre tehnici.

Curs 3 – Despre figura umana. Proportii, masuratori.
Crochiuri – ce inseamna crochiurile, cum se realizeaza si cat de importante sunt ele in educarea ochiului ? Reprezentarea figurii umane va fi urmarita in expresivitatea sa si in conformitate cu sensibilitatea individuala a cursantilor.

Curs 4 – Autoportretul in istoria artei.
Dupa ce au fost deprinse pas cu pas tehnicile de realizare a unei picturi si cursantii s-au familiarizat cu materialele si modalitatile de observare, facem un alt pas, ceva mai dificil.
Modul de a invata tehnica portretului consta in observarea celui mai la indemana subiect: propriul chip.

Curs 5 – Finalizarea propriei compozitii picturale.
In functie de preferintele tematice, cursantii sunt invitati sa-si aleaga o tema din celeprecedente si sa realizeze o lucrare care sa ii reprezinte. Astfel, dupa aplecarea fiecareia sau fiecaruia pentru abstractionism, realism, expresionism, etc., cursantii vor fi incurajati catre combinarea libera a stilurilor pentru crearea unei nou tip de imagine. Ca inspiratie, vom folosi diversitatea stilistica a creatiilor din secolul XX si din arta contemporana.

Lector: Teodora Varzaru
Data incepere: 23 ianuarie 2015; Ora curs: 19:00;
Cost: 300 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):270 ron (inclusiv materiale de lucru)
Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.