Trei dintre nominalizarile la Oscar distribuite in Romania de InterComFilm Distribution

Dupa ce in vara anului trecut a distribuit filmul “Begin again” nominalizat anul acesta la Oscar, InterComFilm Distribution mai aduce in Romania doua dintre filmele nominalizate anul acesta la Premiile Academiei Americane de Film: “Whiplash”, care va avea premiera pe 6 Februarie, si “Foxcatcher”, ce va fi lansat pe 20 martie.

“Whiplash”, cel mai recent film al tanarului regizor Damien Chazelle, se inscrie in cursa pentru Oscar la 5 categorii, printre care si cel mai ravnit premiu: “Cel mai bun film”. Filmul spune povestea unui student aflat la inceputul unei anevoioase experiente: transformarea in basistul central al celei mai bune orchestre de jazz din tara. “Whiplash” a mai obtinut nominalizari la categoria “Cel mai bun actor in rol secundar” – J. K. Simmons (detinatorul Globului de Aur pentru aceeasi categorie anul acesta), “Cel mai bun scenariu adaptat” (semnat de acelasși Damien Chazelle), “Cel mai bun montaj” (Tom Cross) si “Cel mai bun mixaj de sunet”.

Tot cu 5 nominalizari se inscrie si regizorul Bennett Miller, pentru “Foxcatcher”. , cu o distributie de exceptie – Channing Tatum, Mark Ruffalo, Steve Carell, Sienna Miller – “Foxcatcher”. O drama inspirata de fapte reale care se concentreaza pe povestea de viata a lui John Du Pont (Steve Carell), mostenitorul companiei de produse chimice Du Pont care suferea de o forma de schizofrenie paranoida si care ajunge sa-l ucida pe prietenul lui de-o viata, Dave Schltz (Mark Ruffalo), un luptator de wrestling premiat cu aur la Jocurile Olimpice. “Foxcatcher” este nominalizat la categoriile: “Cel mai bun regizor” (Bennett Miller), “Cel mai bun actor in rol principal” (Steve Carell), “Cel mai bun actor in rol secundar” (Mark Ruffalo), “Cel mai bun scenariu original” (Dan Futterman si E. Max Frye) si “Cel mai bun machiaj”.

O nominalizare la Oscar a primit si comedia romantica “Begin Again”, la categoria “Cea mai buna piesa originala”, avandu-i in rolurile principale pe Keira Knightley si Mark Ruffalo.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.