“Whiplash” – drumul spre succes se face cu bete de tobe

Luni, 2 februarie, la invitatia InterComFilm Distribution, am avut ocazia sa vizionam in avanpremiera unul dintre cele mai bine cotate filme nominalizate la Oscar anul acesta. Da, este vorba de “Whiplash”, regizat de Damien Chazelle, film inspirat de povestea binecunoscutului interpret de jazz Charlie Parker.

Povestea lui Damien Chazelle il aduce in primplan pe Andrew (Miles Teller), un adolescent pasionat de muzica aflat in perioada liceala. Acesta face parte din formatia de jazz a scolii, condusa de Fletcher (J. K. Simmons). Dintr-o formatie oarecare, dirijorul are puterea sa obtina o valoroasa trupa de muzica, transformandu-i prin toate mijloacele si cu toate eforturile pe niste tineri anonimi in veritabile talente. Asa cum este de asteptat insa, drumul parcurs de ei alaturi de mentorul lor nu este unul usor, dar in final fiecare isi primeste rasplata.

Este posibil ca darul pe care-l avem sa devina o povara pentru noi si pentru cei din jur? Exista asa zis-ul declic in urma caruia devenim constienti de adevarata noastra valoare si putem fi scosi din monotonia trairilor de zi cu zi? Raspunsurile le veti afla singuri urmarind “Whiplash”. Iar ca bonus pentru iubitorii de muzica si de frumos, filmul vine la pachet cu multa muzica buna.

Filmul ruleaza din 6 februarie in cinematografele din Romania.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *