JAZZAJ LA ARCUB: Concert live “Amor em Paz”

Seria de concerte Jazzaj la ARCUB reincepe sambata, 14 februarie, (20.00), cu concertul “Amor em Paz”, sustinut de Luiza Zan (voce si percutii) si Istvan Gyarfas (chitara). Definita ca pasionala si tandra, muzica celor doi artisti va celebra Ziua Internationala a Indragostitilor alaturi de publicul bucurestean iubitor de jazz.

De-a lungul anilor, Luiza Zan s-a afirmat ca o cantareata multilaterala, cu radacini solide in muzica de jazz, dar si cu influente puternice din muzica clasica, pe care a studiat-o si indragit-o in liceu si apoi in facultate. A cantat alaturi de nume sonore din Romania si din afara tarii, dintre care amintim: Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr, Mihai Iordache, Alex Man, Abert Tajti, Liviu Butoi, Nicolas Simion, Arthur Balogh, Cătălin Milea, Sebastian Burneci, Vlad Popescu, precum si Rick Condit, Dave Stamps, Petras Geniusas, Corinne Chapelle, Istvan Gyarfas, Berkes Balazs, Peter Sarik si altii. A castigat numeroase premii la concursurile autohtone de jazz, pasiunea pentru competitie aducandu-i, totodata, si premiul al II-lea la Shure Jazz Voice Competition, din cadrul Festivalului de Jazz din Montreux, cel mai vechi festival din Europa si unul dintre cele mai aclamate din lume.

Istvan Gyarfas este un maestru absolut al chitarei cand vine vorba de modern swing.
In octombrie 2013 a uimit publicul legendarului club londonez 606, cantand alaturi de Natalie Williams. De asemenea, a colaborat cu nume sonore, precum Ed Thigpen, Peter Erskine, Ken Peplowski, George Duke, Scott Hamilton si regretatul Herbie Mann. A participat la numeroase festivaluri din Europa, Kenya si Indonezia, avand alaturi artisti precum Joe Muranyi, Carol Class, Sidney Ellis, Agostino DiGiorgio, Tommy Vig, Bosko Petrovic, Eldad Tarmu si Kim Hutchcroft. In 2014, a fost numit „chitaristul anului” in cadrul premiilor oferite de jazzma.hu, cea mai prestigioasa revista de jazz din Ungaria.

In cadrul concertelor Jazzaj, pe scena Salii ARCUB, au fost prezenți artisti renumiti ai jazzului, precum Maria Raducanu si Krister Jonsson, Vali Racila si Balkanamera Jazz Quartet, trupa Arifa, Rares Totu, A.G. Weinberger, Ozana Barabancea, Emil Bizga si Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levacic si Sorin Romanescu.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiste nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro.
Preturi: 45 lei (Categoria I) si 35 lei (Categoria II). Elevii si studenţii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei.

Share

One thought on “JAZZAJ LA ARCUB: Concert live “Amor em Paz”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *