„Nunta” de A. P. Cehov, in regia lui Beatrice (Bleont) Rancea, luni, 9 februarie, la TVR 2

Dubla aniversare la Teatrul National de Televiziune: 155 de ani de la nasterea lui A. P. Cehov si 65 de ani de la infiintarea U.N.A.T.C. Cu aceastea ocazie, Teatrul National de Televiziune a programat luni, 9 februarie, de la ora 20.10, la TVR 2, una dintre creatiile lui A.P. Cehov – „Nunta”. Regia artistica este semnata de Beatrice (Bleont) Rancea, care, la momentul montarii spectacolului, in 1994, era studenta a Academiei de Teatru si Film (in prezent, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”), la clasa profesorilor Tudor Marascu si Mihai Manolescu.

La implinirea a 155 de ani de la nasterea lui A. P. Cehov, Casa de Productie TVR a programat spre difuzare, pe tot parcursul anului 2015, piese ale cunoscutului dramaturg rus. Alaturi de spectacole valoroase din Arhiva de Aur TVR, telespectatorii vor putea urmari si ecranizarile altor capodopere cehoviene, printre care „Salonul 6” (regia: Vitalie Lupascu) si „Trei surori” (regia: Dominic Dembinski, preluare de la Teatrul de Stat din Constanta).

Anul acesta U.N.A.T.C. implineste 65 de ani de existenta, fiind infiiniat in 1950 sub numele de Institutul de Arta Cinematografica si Institutul de Teatru „I.L. Caragiale” (I.A.T.C.). Spectacolul cu piesa „Nunta”, pe care iubitorii de teatru o vor putea urmari luni la TVR 2 este o productie A.T.F. si reprezinta una dintre marturiile celor care au absolvit studiile prestigioasei institutii de invatamant superior dedicate teatrului si filmului.

Drama ii are in centru pe Dasenka si pe Epaminond Maximovici Aplombov, mirii unei nunti care se transforma treptat intr-un spatiu de conflicte, mai mult sau mai putin declarate, intre ceilalti participanti la „fericitul” eveniment. Parintii miresei, Nastasia Timofeevna si Evdokim Zaharovici Jigalov, se parasc reciproc in fata propriei fiice, iar mirele devine furios atunci cand pretentiile lui si promisiunile socrilor raman neonorate. Totul insa pare sa fie uitat atunci cand la nunta isi face aparitia un mult-asteptat, dar fals, general…

In distributie: Marilena Chelaru, Luminita Militaru, Carmen Stanciu, Madalina Tulinescu, Cezar Boghina, Ionut Brancu, Marius Capota, Zoltan Lovas, Cristian Nicolae, Alexandru Pop, Robert Radoveneanu, Dorin Rimbu, Vasile Toma si instrumentistii: Mihai Turcitu, Sandel Firca si Mihai Ion.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *