Debutul “Stagiunii Regale” la Ateneul Roman

Sambata, 07 februarie, la Ateneul Roman, a avut loc primul concert din anul acesta sustinut de Camerata Regala, la care am avut onoarea sa fim invitati. Marcand debutul “Stagiunii Regale”, evenimentul a avut loc sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei si a beneficiat de invitati de prestigiu.

Fondat in 2009, ansamblul Camerata Regala a sustinut concerte extraordinare, iar performantele sale au fost recunoscute in cadrul unor evenimente precum Festivalul “George Enescu” si Festivalul International “Sergiu Celibidache”. Mai mult decat atat, in 2014, ansamblul a fost decorat cu Medalia “Regele Mihai I” pentru nivelul artistic ridicat si profesionalismul de care da dovada.

In cadrul evenimentului din 7 februarie, Camerata Regala i-a avut ca invitati pe Horia Andreescu, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati dirijori romani, dirijor principal al Filarmonicii “George Enescu”, si pianistul Alexander Krichel, artist exclusiv Sony Classical Management si castigator al premiului Echo Klassik Awards si al multor concursuri internationale de pian. Intr-o companie atat de atent aleasa, tinerii muzicieni au reusit sa incante audienta cu programul ales in cadrul Stagiunii regale.

Din program au facut parte:
W.A. Mozart – Divertisment
W.A. Mozart – Concertul pentru pian si orchestra
Fr. Schubert – Cvartetul Nr. 14 In Re Minor “Fata Si Moartea”

In pauza concertului, pianistul Alexander Krichel, in varsta de 26 de ani nu a stat degeaba. El a luat pulsul salii si s-a alaturat publicului impartind autografe.

Asteptam si urmatorul concert din “Stagiunea Regala” anuntat ca va avea loc in data de 22 martie 2015.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *