Mozart si Rimski-Korsakov de Ziua Indragostitilor la Sala Radio

In ajunul zilei indragostitilor, Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului sau principal – TIBERIU SOARE – si cu participarea pianistei KARINA SABAC (artista cu o frumoasa cariera internationala), va invita la o seara muzicala a carei principala tema este… iubirea! Celebra uvertura a lui Mozart la opera Don Giovanni, al carei libret este bazat pe aventurile legendarului personaj seducator Don Juan si cunoscuta suita Seherazada, inspirata de „O mie si una de nopti” si semnata de NIKOLAI RIMSKI-KORSAKOV, vor face parte din programul evenimentului programat vineri, 13 februarie (19.00), la Sala Radio.

In prima parte a serii, dupa ce veti aprecia uvertura operei Don Giovanni, o veti aplauda pe KARINA SABAC, care va interpreta alaturi de Orchestra Nationala Radio unul dintre cele 27 de concerte de pian ale marelui Amadeus: Concertul nr. 20 pentru pian si orchestra.

KARINA SABAC
a studiat in Romania si apoi peste hotare, la Berlin, Los Angeles si New York. A cantat in recitaluri si ca solist pe importante scene internationale, ca Berlin Philharmonie si Konzerthaus, Walt Disney Concert Hall din Los Angeles, Concertgebouw Amsterdam, Munchen Gasteig s.a. A organizat ca director artistic festivalurile de muzica Rumanische Kammermusikabende, in Berlin si ZARVA Festival – Vaals and Valkenburg, in Olanda. A sustinut concerte si a predat cursuri de perfectionare in China, Statele Unite si Romania, concerte solo in Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Portugalia, Romania, Rusia si Ucraina. Din 2011 este asistenta a dirijorului german Marcus Bosch (GMD Nurnberg), in festivalul anual Heidenheim Opernfestpiele din Germania.

In cea de-a doua parte a serii va veti bucura de celebra suita simfonica Seherazada, cea mai cunoscuta creatie a compozitorului romantic rus Nikolai Rimski-Korsakov, inspirata din “O mie si una de nopti”. Lucrarea strabatuta de farmecul oriental si personajele pitoresti ale basmelor, cantata in prima auditie la Sankt Petersburg, in 1889, va fi interpretata cu participarea solistica a violonistului VIRGIL ZVORISTEANU – concert maestru al Orchestrei Nationale Radio.

TIBERIU SOARE
, unul dintre cei mai apreciati muzicieni romani ai momentului, isi desfasoara activitatea de dirijor din anul 1999, lucreaza alaturi de orchestrele a numeroase filarmonici si teatre de opera din tara si este invitat sa dirijeze prestigioase ansambluri din strainatate. Incepand din anul 2012, Tiberiu Soare este dirijor sef al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania, inregistrand alaturi de aceste ansambluri numeroase succese atat pe scena Salii Radio, cat si in cadrul evenimentelor in aer liber sau a turneelor internationale. In septembrie 2010, Tiberiu Soare a fost invitat sa dirijeze primul sau concert la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Londra (London Philharmonic Orchestra), alaturi de celebra soprana Angela Gheorghiu. Tot alaturi de Angela Gheorghiu, in noiembrie 2014, a dirijat trei concerte, in legendare sali de concert din Europa: Theatre des Champs-Elysees – Paris, Musikverein Graz – Austria, Sala Concertgebouw – Amsterdam. In seara de 31 decembrie s-a aflat din nou la pupitrul unei orchestre europene – Orchestra Simfonica Saarbrucken – intr-un nou concert de gala alaturi de cunoscuta soprana Angela Gheorghiu la Baden-Baden (Festspielhaus) – Germania.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *