„Studii despre iubire”, de Chris Simion, la Teatrul de pe Lipscani

Sambata, 28 februarie, sarbatorim iubirea la Teatrul de pe Lipscani, cu spectacolul „Noi. Noua. Ne. Ni. Studii despre iubire”, de la ora 19.00, in regia lui Chris Simion, cu o distributie tanara si dinamica, formata din actrita Carla-Maria Teaha si dansatorii Irina Strungareanu si Denis Bolborea. Fara sa fie o dramatizare dupa eseul lui Ortega y Gasset, spectacolul lui Chris Simion aduce in contemporaneitate ideile filozofului despre sentimentul universal dulce-amar al iubirii.

Daca nu ar fi spectacolul meu, as spune ca e genial. Fiind spectacolul meu, spun doar ca e beton. Am avut norocul sa lucrez cu trei oameni extraordinari, care mi-au dat cec in alb si au avut incredere deplina in tacanelile mele. Coregrafa Irina Strungareanu, dansatorul Denis Bolborea si actrița Carla-Maria Teaha. Bonus: Tiger Lillies din a caror muzica mi-am facut coloana sonora. Spectacolul n-are o distribuție care sa te agate prin notorietate, dar te convinge prin performanta. Timp de 1 ora si 15 minute… o tema cliseu, iubirea, devine un studiu plin de (auto)ironie. Nu m-am inspirat din situatii dramatice si telenovelistice, ci din cele pline de umor. Nu are pauza, este one shot. Nu e clasic, ci un puzzle de teatru – dans – video – sunet. Mi-am dorit de foarte mult timp sa semnez un astfel de spectacol. Iata-l.” – Chris Simion, regizoarea spectacolului.

Spectacolul lui Chris Simion vorbeste despre iubire si viata, despre speranta si iluzie, despre asteptari vs. impliniri, cu o ironie dulce-amara si cu un umor eliberator, si pune accentul pe iubirea de cuplu, in care oricine se poate regasi. In definitiv, fiecare dintre noi a avut la inceput un balcon ca in Romeo si Julieta, pe care apoi au intins rufe.

Din distributie fac parte trei tineri artisti care aduc un suflu de prospetime in teatrul independent romanesc:
Carla-Maria Teaha a absolvit Jurnalismul si apoi sectia de Arta Actorului, la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale” din București. Carla imbina activitatea artistica si cea de management cultural: si-a infiintat propria companie de comunicare culturala si este director executiv al Festivalului de Teatru Independent Undercloud.
Irina Strungareanu a absolvit sectia de coregrafie, la Universitatea de Stiinta si Arta „Gheorghe Cristea” (2010), si Facultatea de Marketing in cadrul Academiei de Studii Economice (2010). Timp de noua ani, a facut balet cu profesorul Nicolae Ionescu, urmand ca, timp de mai multi ani, sa cocheteze intens cu street dance-ul. Printre proiectele cele mai dragi se numara scurtmetrajul „Collective Identity” (coregraf Sandra Mavhima), spectacolul „Mazed”, primul realizat de Irina in calitate de coregraf (2012) si, nu in ultimul rand, musicalul „Romeo si Julieta”, la Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”.
Denis Bolborea a absolvit sectia de Coregrafie a U.N.A.T.C „I. L. Caragiale”, in 2013. A fost interpret in spectacolele „The Nothing Box” (semnat de Silvia Calin) si „Romeo si Julieta” (coregrafia Eva Duda). Este pasionat de hip-hop, a participat la multe workshopuri, printre care Jay select workshop – Locking, old school hip hop, jazz-hip hop si Battery Dance Company Contemporary.

„Noi. Noua. Ne. Ni. Studii despre iubire” este primul spectacol marca Chris Simion Theatre and More prin care regizoarea si isi propune sa realizeze cel putin o data pe an un spectacol exclusiv cu tineri pe care doreste sa-i promoveze, mergand pe principiul ca nu notorietatea atrage, ci performanta.

Costul unui bilet este 35 de lei si se poate achizitiona de pe www.bilete.ro sau de la casa de bilete a Teatrului de pe Lipscani (str. Lipscani, nr. 53).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *