Recitaluri MOZART SI BEETHOVEN, cu acces liber in Studioul Alfred Alessandrescu

In luna martie, doua recitaluri cu acces liber, se vor derula in Studioul Alfred Alessandrescu, spatiu intim dedicat muzicii situat, ca si Sala Radio, in cladirea Radio Romania. Cele doua evenimente va propun intalnirea cu partituri semnate de doi „titani” ai muzicii clasice – Mozart si Beethoven – in interpretarea catorva dintre artistii Orchestrei Nationale Radio.

Mozart, care a compus in doar 35 de ani de viata un numar impresionant de compozitii, a lasat iubitorilor muzicii clasice peste 30 de partituri pentru formula de cvartet de coarde! Iata insa ca recitalul programat miercuri, 4 martie (19.00), in Studioul Alfred Alessandrescu, propune publicului cvartetele cu flaut semnate de Amadeus, in interpretarea a trei dintre muzicienii Orchestrei Nationale Radio – Gratian Papara (flaut), Iulian Popovici (viola) si Bogdan Postolache (violoncel) – alaturi de violonistul Alexandru Marian.

Va veti reintalni cu Mozart, dar si cu Beethoven, in al doilea recital derulat in luna martie in Studioul Alfred Alessandrescu si prezentat de ansamblul ARS VENTUS. Marti, 24 martie (19.00) veti asculta doua lucrari pentru formula de cvintet: Beethoven – Cvintetul pentru suflatori si pian in mi bemol major si Mozart – Cvintetul pentru suflatori si pian in mi bemol major, in interpretarea a patru dintre artistii Orchestrei Nationale Radio – Valentin Ghita (oboi), Andrei Theodoru (clarinet), Albert Moisi (fagot) si Cristian Borcan (corn) – alaturi de pianista Raluca Ouatu.

Artistii care au contribuit la realizarea proiectelor Ars Ventus sunt la randul lor instrumentisti de varf ai orchestrelor simfonice din care fac parte: Orchestra Nationala Radio, Filarmonica “George Enescu”, Filarmonica “Moldova” din Iasi, Filarmonica din Pitesti, Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiesti. Printre dirijorii care au acceptat in repetate randuri conducerea muzicala a ansamblului se regasesc nume sonore ale vietii muzicale romanesti, ca Tiberiu Soare si David Crescenzi.

Accesul se face in limita locurilor disponibile.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *