„Glasul Pamantului”, concert JAZZAJ la ARCUB

Sambata, 14 martie, scena Salii ARCUB va fi gazda celebrei trupe de etno-jazz TRIGON, care va sustine concertul „Glasul Pamantului”. Primul eveniment JAZZAJ din aceasta primavara, incepe la ora 20.00 si ii asteapta pe melomani sa isi petreaca seara de sambata in prezenta unui mix de sound balcanic si improvizatie de jazz, interpretat cu maiestrie de catre cei patru artisti.

Formatia TRIGON, compusa din Anatol Stefanet (viola, voce), Dorel Burlacu (clape, armonica), Vali Boghean (saxofon, trompeta, flaut, caval, voce) si Gari Tverdohleb (tobe, xilofon), este apreciata de publicatiile de specialitate, revista Megapolis (Moscova) afirmand despre Trigon ca „a reusit sa gaseasca combinatia unica dintre folclor si jazz. Fiecare muzician isi urmeaza drumul, ceea ce nu se obtine usor. Ascultandu-i, publicul cade in transa, iar concertul continua in reverie.”

Stilul inedit abordat de cei patru basarabeni a obtinut recunoasterea internationala odata cu premiul Academiei Franceze „Charles Cros”, primit in 1994 pentru albumul de debut – The Moldovan Wedding in Jazz. De atunci, formatia a sustinut numeroase concerte la festivaluri celebre de jazz, iar muzica lor este transmisa de majoritatea posturilor de radio din lume.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.