Litera lanseaza seria de carti Labirintul ecranizata de Twentieth Century Fox

In luna martie, Editura Litera publica mult asteptata serie de carti „Labirintul”, bestseller New York Times. Cele trei volume ale seriei – „Evadarea”, „Incercarile focului” si „Tratament letal” – se afla printre preferintele tinerilor si adolescentilor din Romania, mai ales dupa ecranizarea primului volum, la finele anului 2014.

Celebrul scriitor american James Dashner si-a castigat notorietatea odata cu initierea acestei serii de carti marcate de aventura, de prezența personajelor in situatii-limita, elemente de science-fiction, toate surprinse intr-o viziune realista si dinamica ce ii ofera o lectura captivanta cititorului actual. Asa cum spune chiar el pe blogul personal, intotdeauna si-a dorit sa poata vedea ecranizarea cartilor sale pe marile ecrane.

Litera pregateste o campanie de incurajare a lecturii in randul tinerilor printr-o caravana in mai multe licee din Bucuresti in care redactorul cartilor le va vorbi celor prezenti despre literatura science-fiction si personaje fantastice. Fanii seriei „Jocurile foamei” sau ai volumului „Imparatul mustelor” vor fi incantati sa descopere in aceasta serie o noua aventura a carei actiune se petrece in viitor, sub o forma de opresiune sociala in care memoria individuala este inlocuita sau stearsa.

Labirintul. Evadarea. Cand Thomas se trezește intr-un loc necunoscut, nu-si aminteste decat cum il cheama. Mintea ii este ca o foaie alba. In jurul lui se afla mai multi baieti, care ii ureaza bun-venit in Poiana – un loc inconjurat de ziduri de piatra. La fel ca Thomas, Poienarii nu au nici o idee despre felul in care au ajuns acolo si nici din ce motiv. Tot ceea ce stiu este ca, in fiecare dimineata, portile de piatra catre labirintul care ii inconjoara se deschid si ca in fiecare seara se inchid la loc.

Labirintul. Incercarile focului. Labirintul nu a fost decat inceputul… In locul libertatii sperate, Poienarii se afla acum in fata unei noi incercari: ei trebuie sa strabata un desert torid, panditi de amenintarea unor furtuni cataclismice si, mai ales, a unor fiinte omenesti devastate de o boala misterioasa, Arsita, care ii transforma treptat intr-un soi de monstri insensibili, salbaticiti.

Labirintul. Tratament letal. Cea de-a treia carte din seria „Labirintul” continua aventurile Poienarilor prinsi de aceasta data in iuresul ametitor al descoperirii tratamentului impotriva unui virus ce ameninta sa distruga omenirea.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.