Numar record de filme la NexT 2015: 36 de scurt metraje

Anul acesta, in cadrul celui mai mare festival de scurtmetraje din Romania, 36 de filme vor concura pentru premiile NexT, in cele doua competitii, international si nationala. Selectia NexT, realizata de Irina Trocan si Andrei Rus, va putea fi vizionata intre 15 si 19 aprilie la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, CinemaPRO si la Institutul Cultural Roman, in Club Control, J’ai Bistrot, ArCuB, Carturesti si in Garajul Ciclop.

Vor concura pentru trofeele NexT, in Competitia Internationala, 24 de filme din 17 tari, printre care Spania, Franta, Portugalia, Belgia, Israel, Polonia, Argentina sau Canada. Ca in fiecare an, selectia pune accent pe vocile originale, indraznete si varietatea in genuri si abordare. Spectatorii se vor delecta cu o comedie romantica „pana la tristul sfarsit” – She Was Like, He Was Like, un horror cu papusi si exorcism – Ancha es Castilla, un „cine-tract” absurd si curajos, cu trei femei indignate de scandalul crizei financiare – Et que ca saute!, drame conjugale si indragostiri, o poveste neobisnuita despre cei care sufera de hipersensibilitate electromagnetica – Quiet Zone, sau o aplicatie care ti-o aduce pe fata visurilor – 97%. Doua filme romanesti intra in competitie: 12 zile, de Tudor Cristian Jurgiu, si Luna de miere, de Sebastian Mihailescu.

Pentru al doilea an, filmele romanesti au o competitie dedicata lor la Festivalul NexT. Anul acesta, 12 scurtmetraje intra in cursa pentru Premiul pentru Cel mai bun film romanesc, acordat de Institutul Cultural Roman, si Premiul Publicului pentru film romanesc. Gabriel Achim (Visul lui Adalbert) isi va prezenta cel mai nou scurtmetraj, Carne de iepure, povestea unui halterofil de 45 de ani care isi cauta o partenera printr-un anunt matrimonial, Bogdan Drumea revine cu Golanii, Paul Muresan aduce o animatie, Pui de somn, iar Ioana Flora si Alexandru Potocean sunt protagonistii filmului Scor in alb, in regia lui Marius Olteanu.

Teaser Competitia Internationala:

Teaser Competitia Nationala:

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.