“Suflet in culori”, un eveniment care umple sufletele de culoare prin muzica

Duminica, 29 aprilie 2015, la Sala Radio, am avut privilegiul de a asista la un nou concert caritabil care ne-a mers la suflet: “Suflet in culori”, editia a doua. Evenimentul a fost organizat de Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism pentru beneficiul si in sprijinul copiilor cu autism si al familiilor acestora, cu atat mai mult cu cat ziua de 2 aprilie este considerata Ziua Internationala de Constientizare a Autismului.

Dupa prezentarea introductiva tinuta de catre reprezentantii Asociatiei pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatiei Help Autism, publicul destul de numeros prezent la eveniment a avut ocazia sa isi umple sufletul de culoare prin muzica. Cei carora le-a revenit sarcina de a ne alimenta sufletele cu muzica si zambete au fost trei interpreti valorosi ai scenei muzicale romanesti si internationale: pianista Diana Ionescu – “ambasadoare a culturii romane peste hotare si premiata pentru contributia sa la relatiile romano-britanice, considerata una dintre cele mai fermecatoare interprete ale generatiei sale”, pianista Mara Dobrescu – stabilita de 10 ani in Franta, laureata a mai multor concursuri internationale precum Fondations Yamaha, Meyer, Tarazzi et Nadia et Lili Boulanger, si violonistul Remus Ajoitei – numit de catre revista britanica The Strad “virtuoz incurabil cu suflet si tehnica fabuloase”.

Timp e o ora si jumatate, cei trei au interpretat cu multa pasiune, solo, in duet sau trio – evenimentul fiind un adevarat “Duel al pianelor”, partituri celebre de muzica clasica, special alese pentru a inveseli sufletele. Astfel, din claviaturile Dianei Ionescu si Marei Dobrescu, si de sub arcusul lui Remus Ajoitei, au rasunat, printre altele, trei dintre “Cantecele slave” ale lui Antonin Dvorak, doua “Dansuri ungare” ale lui Johannes Brahms, “Chaccone” de Johann Sebastian Bach, “Kinderszenen” de Robert Schumann si “Dansul focului” de Manuel de Falla. Desigur, dupa ropotele indelungi de aplauze, cei trei artisti au bisat cu aceeasi pasiune, asa cum sta bine oricarui interpret de talia lor.

Concerul a marcat cea de a doua editie a evenimentului caritabil “Suflet in culori”, avand loc pe 3 aprilie 2014, tot la Sala Radio, iar noi le dorim sa ajunga la cat mai multe editii. Pana atunci, puteti sprijini initiativele Asociatiei Help Autism virand cei 2% din impozit sau accesand www.1leupezi.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *