Recital soprana Elena Zelenskaya la Ateneul Roman, in cadrul BOLSHOI Opera Stars

Soprana Elena Zelenskaya, stralucita cantareata de opera, cu voce de soprano dramatic, va ajunge in premiera in Romania in cadrul Galei BOLSHOI Opera Stars, care va avea loc pe 17 mai la Ateneul Roman. In data de 17 mai, solista va canta la Bucuresti in cadrul spectacolului unic organizat de Prahova Classic Nights si Centrul Rus de Stiinta si Cultura Bucuresti la Ateneul Roman.

Alaturi de distinsa soprana, vor mai fi prezenti o serie de artisti de origine rusa, membri ai Teatrului Academic Mare de Stat Bolshoi, cu un talent extraordinar si o experienta pe masura, Pe scena vor urca:

Dirijor – Pavel Sorokin
Pianist – Eduard Kunz
Soprana – Elena Zelenskaya
Mezzosoprana – Margarita Mamsirova
Tenor – Roman Muravitsky

Elena Zelenskaya a cantat pe scene celebre cum ar fi: Metropolitan Opera, Deutsche Oper din Berlin, Teatroliceo din Barcelona, Vienna Kammeroper, La Fenice si numeroase altele. Din repertoriul sau, amintim Tosca (din opera Puccini), Liza (“Dama de pica” de Ceaikovski), Amelia (“Bal Mascat”), Aida, Lady Macbeth (“Macbeth”, de Verdi), Abigaille (“Nabucco”). Printre dirijorii cu care a lucrat se numara Stefan Solyom, Tadaaki Otaka si multi altii.

Elena s-a alaturat Teatrului Bolshoi in calitate de solista in anul 1996, iar repertoriul ei in cadrul Teatrului Bolshoi include, printre altele, urmatoarele roluri: Leonora (La Forza del Destino), Rosina (Le Nozze di Figaro), Liza (The Queen of Spades), Amelia (Un Ballo in Maschera), rolul titular din opera Aida, Yaroslavna (din Printul Igor, de Borodin), Abigaille (din opera Nabucco), Lady Macbeth (Macbeth) si rolul titular din Turandot.

Stelele teatrului Bolshoi vin la Bucuresti pentru un concert in exclusivitate, ce se va desfasura sub bagheta dirijorului Pavel Sorokin, pe acordurile pianistului Eduard Kunz, artist inclus de prestigioasa publicatie BBC Music Magazine in „Topul Celor Mai Buni 10 Pianisi de Maine”, laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier si ambasador Yamaha.

Pentru spectacolul de gala care va avea loc pe 17 mai de la ora 20.00 la Ateneul Roman se pun in vanzare urmatoarele categorii de bilete:

Categoria 1 – 350 lei
Categoria 2 – 250 lei
Categoria 3 – 150 lei

Biletele se gasesc in oficiile Postei Roman, magazinele Inmedio semnalizate “bilete.ro”, in magazinele Germanos, Diverta si Vodafone, la Teatrul National, Opera Romana, Sala Palatului, Agentiile Tui Travel din toata tara, si online pe: www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.bilet.ro.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.