Lansarea colectiei ISTORIE CU BLAZON la Carturesti Verona

Marti, 7 Aprilie 2015, sunteti asteptati incepand cu ora 18.30, la CARTURESTI VERONA, in ceainarie, la evenimentul de lansare a Colectiei ISTORIE CU BLAZON, publicata de Editura CORINT. Vor lua cuvantul: Dna Georgeta FILITTI, Dl Marius CONSTANTINESCU, Dl Filip-Lucian IORGA, coordonatorul colectiei, Dna Ana ANTONESCU.

ISTORIA CU BLAZON este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a stralucit prin stil, prin inteligenta, bun-gust si subtilitatea conversatiei din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvantati nu numai cu avere si ranguri, ci si cu patriotism, spirit de sacrificiu si simtul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografii, evocari, literatura “cu staif”, reeditari sau marturii inedite ne vor ajuta sa recuperam istoria dramatica si plina de farmec a vechilor elite romanesti sau de pe alte meleaguri. Purtati de dorinta de a ne aminti cine suntem, sa deschidem vechile cufere ramase de la bunici, sa suflam praful de pe blazon si sa-l purtam, cu mandrie, pe o
carte.

Din colectie fac parte “Iasii de odinioara” de Rudolf Sutu (1880-1949) si “Lumea toata era a mea” de Ana-Maria Callimachi (1892-1970). La eveniment vor participa urmasii autorilor, domnul Radu Negrescu-Sutu si doamnele Alexandra Reininger-Callimaki si Rodica Callimachi.

Share

2 thoughts on “Lansarea colectiei ISTORIE CU BLAZON la Carturesti Verona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *